Υπογράφηκε η σύμβαση για το τσιμεντένιο κουφάρι της Γαλήνης

Στην τελική ευθεία για την έναρξη εργασιών υλοποίησης ενός σημαντικού έργου για την περιοχή της Γαλήνης μπήκε ο Δήμος Ωραιοκάστρου με την υπογραφή της σύμβασης για το τσιμεντένιο κουφάρι προϋπολογισμού περίπου 3.000.000 Ευρώ.

 Το έργο περιλαμβάνει την «Ήπια Μορφής Ανάπλαση του Ο.Τ. 15 στον Οικισμό Γαλήνη του Δήμου Ωραιοκάστρου με την ενσωμάτωση υφιστάμενου ημιτελούς κτίσματος».

«Ως διοίκηση θέσαμε στόχο να αξιοποιήσουμε το χώρο, να ολοκληρώσουμε την κατασκευή του υφιστάμενου ημιτελούς κτίσματος και να αναδείξουμε το σύνολο του οικοδομικού τετραγώνου με ανάπλαση των υπαίθριων χώρων. Η κατασκευή του έργου θα αρχίσει το επόμενο διάστημα και μόλις ολοκληρωθεί θα παραδώσουμε στους κατοίκους έναν υπέροχο χώρο», υπογράμμισε εκτός των άλλων ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Το ημιτελές κτίσμα θα μετατραπεί σε αθλητικό κέντρο και το οικοδομικό τετράγωνο θα αναπλασθεί και θα δημιουργηθεί ένα ανοικτό θέατρο, πιστοποιημένη παιδική χαρά και χώρος πρασίνου.

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου, η καινοτομία του χώρου έγκειται στην εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την ενεργειακή του τροφοδοσία, καθιστώντας το οικοδομικό τετράγωνο μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης και μετατρέποντάς το σε πρότυπο θεματικό πάρκο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

===========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/  )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,