Συνέντευξη Π. Σκαρλάτου: Nα μπει τέλος σε αυτήν τη μίζερη στασιμότητα του Δήμου μας

Δηλώνει «παρών» στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει με σαφήνεια αν η «αν.α.σ.α.» θα βρίσκεται ανάμεσα στα ψηφοδέλτια την ημέρα της κάλπης. Καλεί όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου να «συμπορευτούν» για να μπει τέλος «στη μίζερη στασιμότητα του Δήμου», ενώ σχολιάζει τόσο τη διοίκηση του Παντελή Τσακίρη όσο και την υποψηφιότητα του Πέτρου Αταμιάν.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Σκαρλάτος, απαντάει στις ερωτήσεις της εφημερίδας «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ» και στον Κώστα Παπαδάκη:

Δεν μπορώ να μην ξεκινήσω τη συνέντευξη με την εξής ερώτηση: Θα είστε, τελικά, υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του Οκτωβρίου; Αν όχι, τι μεσολάβησε και ενώ ανακοινώσατε το σκέφτεστε ξανά; Από τι θα εξαρτηθεί η υποψηφιότητά σας;

Καταρχάς να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε μέσω της συνέντευξης να εκφρασθώ δημόσια.

Από τον Ιούλιο του 2022, ήμουν ίσως ο πρώτος που ξεκαθάρισα τη θέση μου σχετικά με τη την υποψηφιότητά μου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Κάλεσα τότε σε συστράτευση όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου που επιθυμούν να εμπλακούν ενεργά, να συμπορευτούν μαζί μου για να μπει επιτέλους ένα τέλος σε αυτήν τη μίζερη στασιμότητα του Δήμου μας. Δεν έχει αλλάξει τίποτα από τότε, επί του παρόντος τουλάχιστον.

Η παρουσία μου στα δημοτικά συμβούλια, η περιοδική έκδοση ενημερωτικού εντύπου για τα προβλήματα του Δήμου μας, οι συνεχείς διαδικτυακές παρεμβάσεις και ο σωστός έλεγχος στα πεπραγμένα της διοίκησης, ήταν μόνο ένα μέρος της συνεπούς και συνεχούς δημιουργικής αντιπολιτευτικής δράσης από την παράταξης μας, την «αν.α.σ.α».

Για τον νυν δήμαρχο θα σας ρωτήσω αναλυτικά παρακάτω. Την απόφαση του πρώην Αντιδημάρχου Πέτρου Αταμιάν να κατέβει στις εκλογές πώς τη σχολιάζετε;

Tο πολιτικό σκηνικό που έχει στηθεί αποτελεί μια συνέχεια της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης. Σήμερα, ωστόσο, αυτό έχει μετεξελιχθεί σε μία απίστευτη σκληρή κόντρα μεταξύ δύο «μεγαλο-βουλευτών» της δεξιάς παράταξης, που η επιθυμία τους για την πρωτιά -σε τοπικό επίπεδο- οδηγεί στη διάσπαση του κυβερνώντος κόμματος.

Θα έλεγα λοιπόν ότι στο βωμό του προσωπικού οφέλους «θυσιάζεται» η συνοχή της Νέας Δημοκρατίας και το καλό της περιοχής μας. Ο φανερός υποστηρικτής του ενός και ο συγγενής του άλλου, δεν σκέφτονται το Δήμο Ωραιοκάστρου και τα προβλήματά του, αλλά τη συγκέντρωση και κυρίως την περιχαράκωση όσο το δυνατόν περισσότερων οπαδών-ψηφοφόρων ενόψει των βουλευτικών εκλογών που έρχονται. Ουσιαστικά δηλαδή έχουμε μία ενδοκομματική κόντρα.

Οι υποστηρικτές και των δύο ας αναλογιστούν αν θέλουν να είναι συμμέτοχοι σε αυτό το παιχνίδι εξουσίας που δεν έχει καμία σχέση με το δήμο μας. Ουδείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών και πλέον γνωρίζουν τα συμφέροντα που καλούνται να στηρίξουν. Ο κόσμος ας αποφασίσει για τη σκοπιμότητα των προθέσεων των συγκεκριμένων υποψηφίων δημάρχων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η υποψηφιότητα του κ. Π. Αταμιάν.

Να ξέρετε πως εκ θέσεως και φύσεως δεν σχολιάζω πρόσωπα αλλά ιδέες, θέσεις και πολιτικές. Καλωσορίζω λοιπόν την υποψηφιότητα του κ. Π. Αταμιάν και αναμένω τις θέσεις , τις ιδέες και τις πολιτικές του προτάσεις για να σχολιάσω και να κρίνω και εγώ με τη σειρά μου. Εδώ στο Ωραιόκαστρο γνωρίζουμε το έργο του κ. Αταμιάν ως Αντιδήμαρχος και πιστεύω πως θα αξιολογηθεί στο μέτρο της προσφοράς του. Από την άλλη μεριά, η δική μας πρόταση είναι ανεξάρτητη και καθαρή, χωρίς κομματικές ή άλλου είδους δεσμεύσεις και παραμένει πάντοτε πάνω στο εκλογικό τραπέζι στη κρίση των πολιτών. 

Να περάσουμε στη διοίκηση. Πώς βαθμολογείτε το έργο του Παντελή Τσακίρη; Τι έχει κάνει ή τι δεν έχει κάνει ο νυν δήμαρχος για τον Δ. Ωραιοκάστρου;

Δεν μου ταιριάζει ο ρόλος του βαθμολογητή, ωστόσο επιτρέψτε μου θα σας παραθέσω συνοπτικά με γεγονότα το έργο της διοίκησης Τσακίρη. Το Ωραιόκαστρο έχει γυρίσει σε εποχές «Μαυρογιαλούρου». Τι έχουμε;

Ρουσφέτια, ψηφοθηρία, κομματικοποίηση, αυθαιρεσίες, αλαζονική συμπεριφορά, ύποπτη οικονομική διαχείριση, δράσεις προσωπικής προβολής και βιτρίνας, προσλήψεις για τα δικά μας παιδιά, εξαγορά τοπικών εντύπων και «ανεξάρτητων» διαδικτυακών σχολιαστών με μοναδικό στόχο το λιβάνισμα της διοίκησης, την προσπάθεια επανεκλογής και τον δημοτικό «κορβανά». 

Λόγω κομματικής σκοπιμότητας, δεν δόθηκε λύση για τα αδέσποτα ζώα, ακυρώνοντας το διαδημοτικό πρόγραμμα «Αλκυονίδα», ώριμο έργο προς εκτέλεση από την προηγούμενη διοίκηση και δυστυχώς το πρόβλημα διαιωνίζεται με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Συνέχιση της υποβάθμισης του περιβάλλοντός μας με την «κεκλεισμένων θυρών – εν κρυπτώ» διαπραγμάτευση της διοίκησης Τσακίρη – «ΤΙΤΑΝΑ» και τη συγκατάθεσή της στη παράταση λειτουργίας λατομείων στο δήμο μας.

Ανικανότητα εκλογής Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης.

Εκατομμύρια ευρώ απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών του Δημάρχου σε ημετέρους με ελάχιστες, μηδαμινές εκπτώσεις της τάξεως του 1%.

Ζημιογόνος διαγωνισμός περίπου επτά εκατομμυρίων ευρώ για την αλλαγή «των φώτων» στο Δήμο μας, με συμμετέχουσες εταιρίες «λαγούς».

Έλεγχοι για οικονομικές ατασθαλίες από επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής  Διαφάνειας για φωτογραφικές αναθέσεις του δήμου και της ΔΕΥΑΩ.

Ρουσφετολογικές προσλήψεις και βολέματα καινούργιων παραταξιακών φίλων-υποστηρικτών, τα ανώτερα στελέχη σε αντιδημαρχίες τα κατώτερα στα οκτάμηνα.

Μισθοσυντήρητοι, ανύπαρκτοι «κομματικοί» επιστημονικοί συνεργάτες.

Δράσεις αυτοπροβολής και βιτρίνας .

Εξαγορά στελεχών και πολιτικές συνεργασίες με προσωπικά ανταλλάγματα.

Ρουσφέτια και ανομίες.

Ανικανότητα αξιοποίησης των χιλιάδων ευρώ από τον ΤΙΤΑΝΑ  που λιμνάζουν δίχως σχέδιο, για την περιοχή του Δρυμού

Ανικανότητα έναρξης εργασιών του open mall

Αποτυχία ενίσχυσης της  ασφάλειας των πολιτών και επαρκούς αστυνόμευσης στις περιοχές του δήμου μας.

Ύποπτη οικονομική διαχείριση με συγκεκριμένους αποδέκτες και ωφελούμενους.

Εγκατάλειψη του πολιτιστικού και αθλητικού γίγνεσθαι του δήμου μας με πρόσχημα την πανδημία. Υποστήριξη μόνο των υποταγμένων και των υποστηρικτών.

Ακύρωση καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Αλαζονεία. Ώριμες μελέτες και συνέχιση υλοποίησης έργων (πλατείες, σχολεία, πνευματικό κέντρο Νεοχωρούδας, υδροδότηση, αποχέτευση κ.λπ.) οικειοποιούνται μικρόψυχα και μικροπολιτικά από την διοίκηση Τσακίρη, λες και δεν υπάρχει συνέχεια στη διοίκηση, και παρουσιάζονται ως επιτυχίες και επιτεύγματα της παρούσης διοίκησης.

Απαξίωση του τοπικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου.

Απειλές και προσπάθεια φίμωσης κάθε μη υποταγμένης άποψης.

Αμειβόμενα διαδικτυακά  «τρολ» που αναρωτιούνται για το έργο της αντιπολίτευσης και όχι της διοίκησης.

Ζοφερή πραγματικότητα που δημιούργησαν στο δήμο μας νέοι άνθρωποι με παλαιοκομματική και ωφελιμιστική νοοτροπία με πρόσχημα «για το καλό του τόπου». Πιάσανε πάτο και συνεχίζουν.

Εγκατάλειψη των βιομηχανικών περιοχών

Καμία σύνδεση των επιχειρήσεων με τους ανέργους του Δήμου μας

Καμιά μα καμιά δράση αξιοποίησης της Λίμνης «Παναγιώτης Ισχνόπουλος»

Αναποτελεσματική και στην αξιοποίηση όπως άλλοι Δήμοι των Συμπράξεων Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με αναπτυξιακό σχέδιο…

Δυστυχώς ο δήμος μας  παραμένει τέσσερα χρόνια δίχως σχέδιο δίχως ταυτότητα , χωρίς κανένα σχέδιό για την εξωστρέφεια του.

 Δύο στελέχη σας αποφάσισαν να συνεργαστούν με τον κ. Τσακίρη. Πως το σχολιάζεται αυτό, τώρα, μετά από τρία χρόνια;

Ο θυμόσοφος λαός μας λέει ότι η προδοσία και το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Τον έναν τον χρησιμοποίησαν ως «χρήσιμο ηλίθιο» και στη συνέχεια τον απέπεμψαν ως «στημένη λεμονόκουπα». Μην απορήσετε βέβαια αν τον δείτε να «υπηρετήσει» εκ νέου τον σημερινό δήμαρχο! Η άλλη για «το καλό του τόπου» εξοφλεί τις οφειλές στο Δήμο που άφησε η επιχείρηση του άντρα της με τον προεδρικό μισθό που λαμβάνει από τη δημοτική επιχείρηση και συνάμα συνεχίζεται η παράνομη μίσθωση τους στο δημοτικό ακίνητο. 

Φυσικά ο καιροσκοπισμός, ο ωφελιμισμός και η συναλλαγή θα μας απασχολήσουν και στην παρούσα εκλογική αναμέτρηση, γι αυτό είναι καλό να αξιολογηθούν οι συμμετέχοντες υποψήφιοι ανάλογα με τον πρότερο «έντιμο πολιτικό βίο τους», και τα «ανεμοδούρια» είτε από συμφέρον είτε από ματαιοδοξία καθώς και οι «επαγγελματίες» υποψήφιοι,  να εντοπιστούν και να απομονωθούν από τους σκεπτόμενους ψηφοφόρους.

Κάποιοι -επί δεκαετίες- έχουν ταυτίσει το καλό του τόπου με το ατομικό τους συμφέρον και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, ορισμένοι προεκλογικά πάνε με όποιον δίνει τα περισσότερα και μετεκλογικά συμπράττουν με τους νικητές για να συμμετάσχουν στις θέσεις διοίκησης.

Δύο ήταν τα μεγάλα θέματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη εκτός «συνόρων» του Δήμου. Το Ογκολογικό Νοσοκομείο και η φερόμενη παρακολούθηση της ιδιωτικής ζωής του Παντελή Τσακίρη σύμφωνα με τον δικηγόρο Πάρη Σπυράτο. Ένα σχόλιο από εσάς θα παρακαλούσα και για τα δύο.

Πολλά ήταν τα μεγάλα και ουσιαστικά θέματα που απασχόλησαν την τοπική κοινή γνώμη και αρκετά σας ανέφερα παραπάνω. Σχετικά με αυτά που αναφέρετε:

Για το πρώτο, ήταν ένα απίστευτο, μεγάλο, προσωπικό επικοινωνιακό φιάσκο του δημάρχου Ωραιοκάστρου και η όποια προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης στη συνέχεια, προκειμένου να μαζευτούν τα ασυμμάζευτα, απέτυχε με πάταγο.

Για το δεύτερο δεν έχω πολλά να σας πω γιατί πολύ απλά είναι μια υπόθεση που βρίσκεται ακόμα σε δικαστική διερεύνηση. Αλλά σας υπογραμμίζω το εξής:

Η Ιδιωτική ζωή ενός θεσμικού παράγοντα, όπως ενός δημάρχου, ο οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί εκπροσωπεί θέλοντας και μη, δεκάδες χιλιάδες δημοτών του τόπου του και διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, είναι σεβαστή αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν δικαιολογείται, ακόμα και ως ιδιώτης, να συχνάζει μέσα στους φανταχτερούς διαδρόμους των καζίνο.

Θεωρείτε πως ένας δήμαρχος πρέπει να έχει κομματική ταυτότητα ή θα πρέπει να είναι ανεξάρτητος;

Τα προβλήματα του Δήμου δεν έχουν πολιτικό – κομματικό χρώμα. Σας έδωσα τη δική μου ματιά για το προεκλογικό σκηνικό. Θεωρώ οποιαδήποτε εξάρτηση βλαβερή για οποιονδήποτε ασκεί δημόσια εξουσία ή διεκδικεί δημόσια θέση. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι κομματικές εξαρτήσεις και οι παθογένειες του κομματικού κράτους έχουν επιφέρει διαχρονικά πολλά δεινά στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Προφανώς λοιπόν θεωρώ ότι ένας Δήμαρχος δεν πρέπει να έχει κομματική ταυτότητα και πρέπει να κινείται ως ανεξάρτητος. Αρκετοί υποψήφιοι όμως φορούν προεκλογικά -για λόγους σκοπιμότητας- το μανδύα του ανεξάρτητου και μετεκλογικά εξυπηρετούν συγκεκριμένα κομματικά συμφέροντα.  Ας έχουν γνώση οι ψηφοφόροι, γιατί ο λύκος κι αν φορέσει προβιά δεν γίνεται πρόβατο.

Κλείνοντας θα σας αναφέρω μερικά ονόματα και θα σας ζητήσω ένα γρήγορο σχολιασμό.

Όπως προείπα αποφεύγω να σχολιάζω πρόσωπα, μόνο πράξεις, ιδέες και θέσεις. Ο καθείς κρίνεται από τις πράξεις του.

Να ευχηθώ σε όλους καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

===========

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , , ,