Ν. Ανδρεάδου: Ο δήμος Λαγκαδά χρειάζεται μια υπεύθυνη και ισχυρή διοίκηση

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα δυναμική και δραστήρια γυναίκα, με ικανότητες, με πείσμα, που μπαίνει στην πρώτη γραμμή της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης προκειμένου να προσφέρει τα μέγιστα στον τόπο που αγαπά.

Η Νίκη Ανδρεάδου διεκδικεί με το συνδυασμό «Πολίτες με Όραμα» τον δημαρχιακό θώκο. Η υποψηφιότητά της δίνει ξεχωριστή βαρύτητα σε θέματα που αφορούν την εργαζόμενη μητέρα και σύζυγο με έμφαση στη συνολική προσπάθεια για ισονομία μεταξύ των πολιτών του Δήμου Λαγκαδά.

Η κ. Ανδρεάδου μίλησε στον Κ. Παπαδάκη για την υποψηφιότητά της αλλά και για τα … “πασαλείμματα” του προηγούμενου δημάρχου Ιωάννη Ταχματζίδη.

Είστε η πρώτη γυναίκα που διεκδικεί με αξιώσεις τη δημαρχία στην ιστορία του Δ. Λαγκαδά. Τι πρέπει να αλλάξει για να μην είναι τόσο σπάνιο να βλέπουμε γυναίκες να πρωταγωνιστούν στην αυτοδιοικητική σκηνή;

Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι οι στερεοτυπικές πεποιθήσεις και οι προκαταλήψεις. Τα έχω αντιμετωπίσει κι εγώ στην πορεία μου στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θεωρώ, όμως, ότι γίνονται βήματα προόδου και κερδίζονται μάχες, καθώς με τον δυναμισμό μας, την επιστημονική και πολιτική επάρκειά μας, οι γυναίκες αποδεικνύουμε πως αξίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Σας διαβεβαιώνω ότι προσωπικά το εισπράττω αυτό το πράγμα σε τεράστιο βαθμό τα τέσσερα τελευταία χρόνια, που οι δημότες στο δήμο Λαγκαδά με γνώρισαν πολύ καλύτερα απ’ όσο με ήξεραν το 2019 και με αντιμετωπίζουν με τεράστιο σεβασμό.  Αντιλαμβάνομαι ότι στο πρόσωπό μου συγκεντρώνουν όλες τις ελπίδες τους για να αλλάξουμε το δήμο Λαγκαδά, να τον επανεκκινήσουμε.

Πως σχολιάζεται την «παραίτηση» του Γιάννη Ταχματζίδη;

Είχαμε ενδείξεις ότι είναι ένα ενδεχόμενο που μπορεί να συμβεί. Βλέπαμε ότι δεν υπάρχει η δραστηριότητα που θα περίμενε κανείς να υπάρχει από την πλευρά της διοίκησης. Καταλαβαίναμε ότι δεν υπήρχε όραμα. Θα σας θυμίσω ότι δήλωσε πως στο δήμο Λαγκαδά μόνο πασαλείμματα μπορούν να γίνουν κι ότι πρόκειται για έναν δήμο που δεν μπορεί να ονειρεύεται. Δεν χρειάζεται, νομίζω, να πει κανείς κάτι άλλο. Αυτή η δήλωση συμπυκνώνει την φιλοσοφία με την οποία διοίκησε.

Ο Λαγκαδάς έχει πολλά προβλήματα. Εσείς ποιο ιεραρχείτε πρώτο και θα είναι προτεραιότητα αν εκλεγείτε;

Εκ των πραγμάτων είμαστε υποχρεωμένοι να εντάξουμε πολλά θέματα στις προτεραιότητές μας, όχι μόνο ένα. Καθαριότητα, σχολική στέγη, ασφαλτοστρώσεις, λογαριασμοί νερού, δίκτυο ύδρευσης. ΕΡΓΑ χρειάζεται ο δήμος Λαγκαδά. Είναι αδιανόητο σε μια περίοδο κατά την οποία υπάρχουν τόσα προγράμματα, τόσα χρηματοδοτικά εργαλεία που οι άλλοι δήμοι της χώρας τα αξιοποιούν και προχωρούν σε έργα αξίας εκατομμυρίων ευρώ, εμείς να έχουμε εντάξει τα τέσσερα τελευταία χρόνια μόνο το κόστος μιας μελέτης για το Μπίλλειο και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του δήμου Λαγκαδά.

Συχνά σε συνεντεύξεις και αναρτήσεις σας στα social media εκφράζεται ανησυχία και μεγάλη αγανάκτηση για τον τρόπο και την κατεύθυνση που (δεν) αναπτύσσεται ο Δήμος Λαγκαδά. Τι πάει στραβά, που είναι το λάθος;

Κοιτάξτε, υπάρχει μια αντίληψη με την οποία, προσωπικά, διαφωνώ και άρα δεν πρόκειται να συμβιβαστώ. Μιλώ για την αντίληψη ότι με τον Καλλικράτη ο δήμος Λαγκαδά έγινε ένας αχανής δήμος ο οποίος είναι αδύνατο να διοικηθεί. Για μένα δεν υπάρχει αυτή η δικαιολογία. Ναι, είμαστε ένας αχανής δήμος. Ναι, οι πόροι είναι περιορισμένοι. Όμως, υπάρχουν δυνατότητες. Υπάρχουν άνθρωποι δημιουργικοί, παραγωγικοί, με ιδέες και προτάσεις, έτοιμοι να δουλέψουν σκληρά για να αποδείξουν ότι ο δήμος Λαγκαδά είναι ένας ευλογημένος τόπος. Με την ιστορία του, τον πολιτισμό του, τη λαογραφία του, τα τουριστικά αξιοθέατά του, την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή του κι ένα σωρό άλλα πλεονεκτήματα που δεν αναδεικνύονται, δεν προβάλλονται, δεν αποτελούν τον πυρήνα μιας εξωστρέφειας που τόσο την έχουμε ανάγκη

Ποια κατά την γνώμη σας είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να συγκεντρώνει μία προσωπικότητα ώστε να ανταπεξέλθει στην θέση του/της δημάρχου Λαγκαδά το 2023;

Πρέπει να γνωρίζει τα προβλήματα. Και να έχει το σχέδιο για να τα αντιμετωπίσει. Για να ανταπεξέλθει ένας/μία δήμαρχος Λαγκαδά, πρέπει να είναι αποφασισμένος να δουλέψει 18 ώρες το 24ωρο. Να μην συμβιβάζεται. Να αφοσιωθεί στην προσπάθεια για την αναγέννηση του δήμου Λαγκαδά και να πείσει την ομάδα με την οποία θα διοικήσει ότι και αυτοί θα πρέπει να κάνουν το ίδιο. Να τους εμπνεύσει με το όραμα και τον τρόπο με τον οποίο το υποστηρίζει καθημερινά.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε προς τους συνδημότες μας και γιατί ο ψηφοφόρος να επιλέξει τη δημοτική παράταξη «Πολίτες με Όραμα»;

Ζητάμε από τους συνδημότες μας να στηρίξουν την προσπάθειά μας γιατί… ξέρουμε, θέλουμε, μπορούμε. Ονειρευόμαστε ένα Δήμο Λαγκαδά πρωταγωνιστή. Όχι κομπάρσο, όχι φτωχό συγγενή. Ένα Δήμο που δεν θα επαιτεί, αλλά θα απαιτεί. Που δεν θα ανακυκλώνει τα ίδια πρόσωπα, τις ίδιες νοοτροπίες, τις ίδιες μίζερες πολιτικές. Που θα πηγαίνει κόντρα σε κατεστημένες αντιλήψεις και πρακτικές που πλήγωσαν και διέσυραν τον τόπο. Που θα έχει στο επίκεντρο το δημότη και τις ανάγκες του. Έναν Δήμο που θα επενδύει στην καινοτομία και την τεχνολογία, που θα έχει προτεραιότητα την βιώσιμη ανάπτυξη. Έναν Δήμο που θα διοικείται τεχνοκρατικά.

Οι συνδημότες μας ξέρουν ότι όσα λέμε τα εννοούμε. Παρακολούθησαν την πορεία μας τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Ξέρουν ότι ήμασταν δίπλα τους σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισαν. Ξέρουν ότι αναδείξαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο όλα τα ζητήματα που τους ταλαιπώρησαν, καταθέσαμε προτάσεις και δεν πτοηθήκαμε από τις αντιδράσεις της διοίκησης του δήμου Λαγκαδά που ενοχλούνταν από τις παρεμβάσεις μας και προσπαθούσε να αποπροσανατολίσει και να μας παρουσιάσει ως λαϊκιστές.

Ο δήμος Λαγκαδά χρειάζεται μια υπεύθυνη και ισχυρή διοίκηση. Χρειάζεται στελέχη που να διαθέτουν τη γνώση. Κι εμείς την έχουμε. Χρειάζεται σχέδιο. Και το έχουμε. Χρειάζεται όραμα. Και το έχουμε. Γιατί είμαστε η ισχυρή ομάδα, στους κόλπους της οποίας «παντρεύεται» η νεανική ορμή με την εμπειρία, ο ενθουσιασμός με τη γνώση. Γιατί για την παράταξή μας τα δύσκολα είναι πρόκληση και όχι αφορμή για να ψάχνουμε δικαιολογίες και να κρυβόμαστε πίσω από αυτά. Γιατί έχουμε απαντήσεις για όλα τα μεγάλα θέματα που βασανίζουν το δήμο Λαγκαδά. Γιατί πρέπει να κλείσει οριστικά αυτός ο μεγάλος και προσβλητικός για το δήμο Λαγκαδά κύκλος της διαφθοράς, των οικονομικών σκανδάλων και των δικαστηρίων, με κατηγορούμενους σε ποινικές δίκες πρώην δημάρχους. Και θα τον κλείσουμε…

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, ,