Γ. Τσακίρης: Το αβγό η πιο τέλεια τροφή της φύσης

Να γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα από κοντά την πιο τέλεια τροφή της φύσης, μας προτρέπει ο κ. Γιάννης Τσακίρης ένας εκ των διοργανωτών του 1ου Φεστιβάλ Αβγού που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου. 

Ο κ. Τσακίρης, του οποίου η οικογενειακή επιχείρηση στη Νεοχωρούδα (Αυγά “Καλημέρα” Τσακίρη – Tsakiris Family) επιμένει χρόνια τώρα στην καινοτομία καθιστώντας την μάλιστα ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα, μιλώντας στον ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο fm 104,9» τόνισε την ποιοτική υπεραξία του αβγού και αποκάλυψε μερικά από τα «χάπενινγκ» της εκδήλωσης. 

«Αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε στους γονείς και σε όλα τα παιδιά μας είναι το αβγό. Από τα στάδιο παραγωγής του μέχρι το πως πρέπει να φτάνει στο τραπέζι μας φρέσκο και ποιοτικό» θα πει ο κ. Τσακίρης και θα συνεχίσει: «Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν μία μικρή μονάδα παραγωγής αβγών, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν από χείλη διατροφολόγου πόσο υψηλής βιολογικής αξίας τροφή αποτελεί το αβγό, να δοκιμάσουν νοστιμιές με βάση το αβγό, να συμμετάσχουν σε παιχνίδια, να ζωγραφίσουν και πολλά άλλα». 

Αναφορικά με τον κλάδο της πτηνοτροφίας ο κ. Τσακίρης υπογράμμισε πως παρά την κρίση η Νεοχωρούδα του δήμου Ωραιοκάστρου συνεχίζει να αποτελεί στη Β. Ελλάδα πολύ μεγάλη δύναμη σε παραγωγή αβγών, φημισμένων για την ποιότητά τους. Σε αυτό συντελούν ο βουνίσιος αέρας, τα καθαρά νερά, αλλά και η ποιοτική τροφή. 

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας: