Σάββας Αναστασιάδης: «Ήμουν και θα είμαι πάντα δίπλα στον πολίτη»

«Οι μνήμες είναι νωπές από διακυβερνήσεις της χώρας τα τελευταία 10 χρόνια και μπορεί κανείς να συγκρίνει πώς λειτούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και πώς η δική μας», τόνισε ο  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης μιλώντας στο  Πρακτορείο FM 104,9 και στον δημοσιογράφο Νίκο Γιώτη.

«Η οικονομία μας μπήκε σε ίσιο δρόμο, η χώρα απέκτησε κύρος διεθνώς, ασφαλίσαμε τα σύνορά μας στις απειλές τις Τουρκίας και σε μεταναστευτικές ροές. Λειτουργήσαμε τέσσερα χρόνια ταυτισμένοι με κρίσεις, προβλήματα, προκλήσεις και παρόλα αυτά κάναμε σημαντικά βήματα στην καθημερινότητα, την οικονομία, την ασφάλεια και σε όλα τα επίπεδα», επισήμανε.

Σε ερώτηση για τον προσωπικό του αγώνα διεκδίκησης της ψήφου εμπιστοσύνης των πολιτών στη Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε:

«Πολιτεύομαι με νηφαλιότητα, σεμνότητα, καθαρότητα, εντιμότητα. Ήμουν και θα είμαι πάντα δίπλα στον πολίτη, οι πόρτες μου είναι ανοιχτές συνεχώς και δεν έχω παρασυρθεί ποτέ από τη γοητεία της εξουσίας».

Σχολιάζοντας τις τουρκικές εκλογές, ο κ. Αναστασιάδης είπε:

«Αυτό που βολεύει τη χώρα μας είναι να υπάρχει σταθερότητα στη γείτονα, να υπάρχει κυβέρνηση, κάποιον για να μιλάμε και όχι ακυβερνησία. Ιστορικά κάθε φορά που η Τουρκία έχει αστάθεια εξάγει το πρόβλημά της και συνήθως στη δική μας πλευρά. Ο Ερντογάν είναι προβλέψιμος, τον γνωρίζουμε, ξέρουμε πώς συμπεριφέρεται. Η στρατηγική θα είναι πάντα ίδια, όποια κυβέρνηση και να έχει η Τουρκία».

Για τις εκλογές στην Αλβανία παρατήρησε:

«Οι αλβανικές κυβερνήσεις παρεμβαίνουν πάντα εναντίον της ελληνικής μειονότητας. Τον Φρέντι Μπελέρη τον γνωρίζω προσωπικά, είναι ένας δραστήριος άνθρωπος, φλογερός Έλληνας και έχουμε κάνει κινητοποιήσεις για τις περιουσίες των Ελλήνων της Χειμάρρας. Και στις προηγούμενες εκλογές ήθελε να συμμετάσχει αλλά τον απέκλεισαν. Φαίνεται ότι μόνος του κέρδισε τον Ράμα, κέρδισε ολόκληρο κράτος και μάλιστα από τη φυλακή. Αυτό δείχνει ότι ο ελληνικός πληθυσμός της Χειμάρρας δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς και πιέσεις. Δεν θα κάνει πολλά ο Ράμα, η ελληνική κυβέρνηση πήρε θέση και έκανε διάβημα και εμείς, οι υποψήφιοι βουλευτές, κάναμε  διαμαρτυρίες.  Αν επιμείνουν οι αλβανικές αρχές στη θέση τους, η Ελλάδα θα ασκήσει όλα τα όπλα που έχει στη φαρέτρα της σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, ,