Η αποχώρηση Πολυχρονίδη και οι ισορροπίες που αλλάζουν

H αποχώρηση από τα κοινά του πολύπειρου Ανέστη Πολυχρονίδη πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου οδηγεί σε σκέψεις. Βαρέθηκα να βγάζω δημάρχους (βλ. Δ .Σαραμάντο), φέρεται να είπε στη ροή του λόγου του σε στελέχη της «Συνεργασία τώρα», στη χθεσινή τελευταία συνάντηση λίγο πριν κλείσει την αυλαία της πολύχρονης αυτοδιοικητικής διαδρομής του. Βέβαια τώρα με την απόσυρσή του ίσως να «βγάλει» πιο εύκολα δήμαρχο και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή, αυτό όμως μένει να αποδειχτεί σε περίπου δυόμιση μήνες.

Οι σκέψεις αποχώρησης από τον πολιτικό βίο που είχε ο Ανέστης Πολυχρονίδης δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Όλο το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν σε έντονη περίσκεψη καθώς «μοιραζόταν», εκτός των άλλων, προτάσεις συνεργασίας και συμπόρευσης από τους υποψηφίους δημάρχους Πέτρο Αταμιάν και Παντελή Σκαρλάτο. Βεβαίως, δεχόταν και τις …αντίθετες. Ωστόσο οι φερόμενοι …«όροι» περί ηγεσίας και διοίκησης από πλευράς Ανέστη Πολυχρονίδη ήταν αδιαπραγμάτευτοι αλλά ταυτόχρονα και μη αποδεκτοί από την πλευρά των συνυποψήφιων του που σύμφωνα με το ρεπορτάζ ξεπερνούσαν «κόκκινες γραμμές».

Η τετραετία που πέρασε δεν ήταν καθόλου «εύκολη» για τη δημοτική παράταξη του κ. Πολυχρονίδη. Προς το τέλος η «Συνεργασία τώρα» μετρούσε ήδη απώλειες: με τον Η. Λαζαρίδη να έχει παραιτηθεί παραχωρώντας τη θέση στον Χ. Καρατζιά (υποψήφιος με τον Π. Αταμιάν) και με τους «συνιδρυτές» Γ. Παρισόπουλο και Κ. Δούμπαλα (δεν εξελέγη) να έχουν τραβήξει χωριστούς πολιτικούς δρόμους και να βρίσκονται …υπό του νυν δημάρχου, Παντελή Τσακίρη. Το μόνο «δυνατό χαρτί» που έμενε σταθερό και εντός αντιπολιτευτικής «πορείας» ήταν ο Ηρακλής Τσακαλίδης. Αλλά, απελπιστικά μόνος. Ο δρόμος για τις κάλπες δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα για κανέναν. Τι θα κάνει άραγε τώρα ο κ. Τσακαλίδης; Θα ακολουθήσει τον κ. Πολυχρονίδη;

Αρκετοί, μάλιστα,  υποστήριζαν ότι ίσως και να είχε φτάσει η στιγμή ο κ. Πολυχρονίδης να ξεκινήσει τις επαφές με συνυποψήφιους δημάρχους, δεδομένου ότι ήταν φανερό πως θα δυσκολευόταν «να χτίσει» ψηφοδέλτιο, όχι τόσο στο Ωραιόκαστρο όσο στις δημοτικές ενότητες της Μυγδονίας και της Καλλιθέας.

Οι «μετασεισμοί» της απόσυρσης του Ανέστη Πολυχρονίδη δεν μπορούν ακόμα να υπολογιστούν, ωστόσο, δεδομένο είναι πως πλέον οι εκλογές του Οκτωβρίου -όπως φαίνεται κυρίως από πλευράς του νυν δημάρχου- θα πραγματοποιηθούν σε κλίμα σφοδρής πόλωσης.

Στα στρατόπεδο Π. Αταμιάν και Π. Σκαρλάτου ετοιμάζονται για έναν νέο αυτοδιοικητικό «καύσωνα» με διάρκεια, καθώς φαίνεται πως η αντιπολίτευση θα εντείνει την πίεση με θέματα της πρώτης γραμμής (νερό, καθημερινότητα, προεκλογικές υποσχέσεις Τσακίρη κλπ).

Στα ύψη λοιπόν το πολιτικό θερμόμετρο την ίδια ώρα που η θερινή ραστώνη βρίσκεται στο ζενίθ της…

============

Διαβάστε ακόμα:

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,