Π. Κοσμίδης: Μας αξίζει να ζούμε καλύτερα

Aρθρο του κ. Κοσμίδη για το Polites Oraiokastrou

“Δεν υπάρχει καλύτερος συμβολισμός της σημασίας της Αειφορίας στην ανθρώπινη δραστηριότητα από την 3,000 ετών ελιά στις Βούβες Χανίων της Κρήτης, που ακόμη καρπίζει κάθε χρόνο.

Η μη ανταγωνιστική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και η βαθύτερη κατανόηση των λειτουργιών τους, αποδίδει καρπούς στο διηνεκές. Έτσι η Φύση λειτουργεί συνεργατικά στον ανθρώπινο κόπο και διασφαλίζει την μακροβιότητα της ανθρώπινης επένδυσης. Ως και 3000 χρόνια(!).

Δυστυχώς ακολουθήσαμε λάθος δρόμους. Με εντατικοποίηση, υπερεκμετάλλευση, ισοπέδωση και μπάζωμα των πάντων. Η Φύση έρχεται να μας θυμίσει ότι δεν είμαστε Οικοδεσπότες αλλά Φιλοξενούμενοι σε αυτόν τον πλανήτη. Πολύ πρόσφατη και δυσμενής η εθνική μας επικαιρότητα με φωτιές και πλημμύρες.

Μπορούμε να αντιστρέψουμε την τροπή των πραγμάτων; Επιστήμονες και πολιτικοί ανά τον κόσμο ισχυρίζονται ότι μπορούμε. Ξεκινώντας από τα του οίκου μας, συνεργαζόμενοι ως τοπική κοινωνία για τα χωριά , τις πόλεις και τους Δήμους που ζούμε. Και συνειδητά ενωμένοι για τις χώρες και τις γειτονιές του πλανήτη μας.

Χρειάζεται μια νέα κοινοτική και οικονομική αντίληψη, ένας άλλος τρόπος, μη περιοριστικά ανθρωποκεντρικός, για να αντιληφθούμε τη χωροταξία και τη σημασία του δημοσίου χώρου. Με άλλα λόγια μια αειφορική προσαρμογή.

Ξεκινώντας από τη γειτονιά και τον τόπο μου, βλέπω ως τμήμα της δικής μου συνεισφοράς σε αυτή την απαραίτητα συλλογική προσπάθεια, τη συμμετοχή μου ως Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου στον Δήμο Ωραιοκάστρου στις επόμενες Αυτοδιοικητικες Εκλογές

Με την παράταξη ΑΝΑΣΑ και επικεφαλής τον Παντελή Σκαρλάτο για τον Δήμο Ωραιοκάστρου.

Παντελής Κοσμίδης

Χημ. Μηχανικός, Τεχν. Ασφαλείας/Εν. Επιθεωρητής

Ιστολόγιο: https://www.facebook.com/MygdoNea

Email: pkosmides@gmail.com

=============

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,