Στον Υφυπουργό Οικονομικών Χ. Θεοχάρη ο Π. Σκαρλάτος και η «Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Επαναπατριζόμενων Ελλήνων Πόντιων»

Τα μείζονα θέματα που απασχολούν τους παλιννοστούντες του Δ. Ωραιοκάστρου, συζήτησαν ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου Παντελής Σκαρλάτος και αντιπροσωπεία της «Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Επαναπατριζόμενων Ελλήνων Πόντιων», με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη.

Στη συνάντηση διάρκειας περίπου δύο ωρών που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Υπουργείο Οικονομικών κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Σκαρλάτου, συζητήθηκε εκτός των άλλων το φλέγον θέμα των στεγαστικών δανείων των παλιννοστούντων και κατατέθηκε η αγωνία τους για τους συμπατριώτες νεοπρόσφυγες.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά εκατοντάδες  παλιννοστούντες Έλληνες στον Δ. Ωραιοκάστρου αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, που υποχρεώθηκαν να φύγουν από την πρώην Σοβιετική Ένωση μετά το 1990, και ερχόμενοι στην Ελλάδα πήραν στεγαστικά δάνεια για αγορά κατοικίας, τα λεγόμενα και «ποντιακά δάνεια».

Ο κ. Θεοχάρης άκουσε προσεκτικά τις τοποθετήσεις τόσο του προέδρου του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου όσο και των μελών της «Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Επαναπατριζόμενων Ελλήνων Πόντιων» και έδειξε πρόθυμος για συνεργασία.

Συμφώνησε να συνεχιστούν οι επαφές και η προσπάθεια, ώστε να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να δοθεί οριστική και βιώσιμη λύση στο ζήτημα των δανείων των νεοπροσφύγων.

Στη συνάντηση που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, παρευρέθηκαν ο Αλέξανδρος ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ( Πρόεδρος Σωματείου  Πα.Σ.Ε.Ε.Ε.Π ), η  Ελβίρα Κολιάεβα ( Δικηγόρος και γραμματέας Σωματείου Πα.Σ.Ε.Ε.Ε.Π), Μάξιμος Αλευράς (Αντιπρόεδρος Πα.Σ.Ε.Ε.Ε.Π) Αναστασία Παναγκασίδου ( Δικηγόρος -μέλος Πα.Σ.Ε.Ε.Ε.Π).

Παντελής Σκαρλάτος

Υποψήφιο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου

=============

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, ,