Ευάγγελος Πετούσης: “Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές είναι δεόντως κρίσιμες”

Άρθρο στο Polites Oraiokastrou

“08-10-2023. Μια ημερομηνία ορόσημο στην εξέλιξη της κοινωνίας όλων των Δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Ωραιοκάστρου. Οι επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου μας είναι δεόντως κρίσιμες, καθώς η εν γένει άνοδος της οικονομικής δραστηριότητας κατά τα τελευταία 1-2 έτη δημιουργούν την προοπτική μιας Αυτοδιοίκησης με περισσότερο αναπτυξιακό χαρακτήρα, με μεγαλύτερη εμπορική εκμετάλλευση των τοπικών υποδομών και με ανεβασμένο δείκτη εξωστρέφειας του Δήμου μας.

  Στο πλαίσιο αυτό, αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες καλούμαστε άπαντες να απαντήσουμε με την ψήφο μας στο ερώτημα ποια είναι η διοικούσα παράταξη η οποία μπορεί να δώσει την απαιτούμενη εμπορική ανάπτυξη του Δήμου Ωραιοκάστρου μα και να υλοποιήσει κρίσιμα έργα υποδομής. Η αντικειμενική προσέγγιση των πραγμάτων δείχνει πως σε αυτό τον τομέα ο Δήμος μας υστερεί σε σχέση με όμορους Δήμους της Θεσσαλονίκης. Για αυτό το λόγο, απαιτείται να αφήσουμε στην άκρη το διχασμό και την πόλωση, την οποία απαξιούν και καλά κάνουν οι πολίτες, και να επικεντρωθούμε στο να εργαστούμε για ένα Δήμο πιο διαφανή, πιο εξωστρεφή, πιο καινοτόμο, μα κυρίως πιο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ.

   Τρεις βασικοί πυλώνες, στους οποίους οφείλει να επικεντρωθεί η νέα Διοίκηση είναι οι παρακάτω.

  1. Οδικός ηλεκτροφωτισμός

Η επέκταση επαρκούς οδικού ηλεκτροφωτισμού σε όλες τις περιοχές του Δήμου, όπως και η έγκαιρη και ταχύτατη αποκατάσταση κάθε λογής βλαβών πρέπει να είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας Διοίκησης

  • Αξιοποίηση και βελτιστοποίηση ελεύθερων εκτάσεων και χώρων πρασίνου

Η παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ έχει προγραμματίσει το σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου ΄΄Τα Αλώνια Μητροπολιτικό Πάρκο΄΄, το οποίο θα αναδείξει τη δενδροφύτευση ως κυρίαρχο στοιχείο.

  • Προστασία του ορεινού όγκου του Ωραιοκάστρου

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι εδώ. Δεν αρκεί όμως να ψελίζουμε τη λέξη ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ως καραμέλα. Απαιτείται μεγαλύτερη θωράκιση του Δήμου μας στον τομέα Πολιτικής Προστασίας από ενδεχόμενες καταστροφικές πυρκαγιές. Η διάνοιξη πρόσθετων δρόμων αντιπυρικής προστασίας και η αύξηση του βαθμού επιτήρησης του ορεινού όγκου με περισσότερα εναέρια μέσα ελέγχου θα αυξήσουν το βαθμό ετοιμότητάς μας απέναντι στα φαινόμενα της φύσης και θα εμφυσήσουν μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

   Αγαπητοί συμπολίτες, θα σας προτρέψω να σκεφτείτε ποια πιστεύετε πως είναι από όλες τις υποψήφιες παρατάξεις η κατάλληλη για να ανταποκριθεί επαρκώς και αποτελεσματικά σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο μας. Σας ζητώ να σκεφτείτε όχι μόνο με βάση το συναίσθημα που απορρέει από τις διάφορες προσωπικές υποψηφιότητες όλων των Συνδυασμών, αλλά και με βάση τη λογική και την οξυδέρκεια που εκτιμώ πως διαθέτετε. Με άλλα λόγια, ποια παράταξη και ποιοι υποψήφιοι Σύμβουλοι είναι οι κατάλληλοι για να κάνουν τη δουλειά που ορίζει η Αυτοδιοίκηση σωστά και αποτελεσματικά?

   Ως Μηχανολόγος Μηχανικός και ως άνθρωπος του εμπορίου, της βιομηχανίας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το μότο μου, όπως και του Υποψηφίου Δημάρχου Πέτρου Αταμιάν, είναι το εξής. Λιγότερα λόγια, περισσότερες πράξεις. Λιγότερος ανούσιος θόρυβος, περισσότερη ουσία και εργατικότητα. Σας καλώ να υποστηρίξετε το συνδυασμό ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ και την προσωπική μου υποψηφιότητα ώστε ΜΑΖΙ να συμβάλουμε στην ανάδειξη ενός Ωραιοκάστρου πιο εξωστρεφούς, πιο αναπτυξιακού και πιο αποτελεσματικού. Εχθρός μας η στασιμότητα, όραμά μας η ανάπτυξη του τόπου όπου γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, διαβιούμε και αγαπάμε σε όλα τα επίπεδα.

   Είμαι σίγουρος πως στις 08-10-2023 θα πράξετε το σωστό και το συνετό. Σε κάθε περίπτωση, το εκλογικό σώμα ξέρει να κρίνει και να επιλέγει τους αντιπροσώπους του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Άλλωστε, η πολιτική δεν είναι μόνο η τέχνη του εφικτού. Πρέπει να είναι η τέχνη που αναδεικνύει τη σύνεση, την οξυδέκεια, την παραγωγική σύνθεση απόψεων και κυρίως την ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

   Με εκτίμηση,

   Πετούσης Ευάγγελος

   Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός MSc

  Yποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ωραιοκάστρου”

  =============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, ,