«Πόλεμος» Αταμιάν – Τσακίρη για τη Δημοτική Αστυνομία – Ανάρτηση «αυτογκόλ» του δημάρχου;

Τα συνεχώς αυξανόμενα σε ένταση, αλλά δυστυχώς και σε συχνότητα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων στο Κονταξοπούλειο, προκάλεσαν σφοδρή διαδικτυακή σύγκρουση μεταξύ του υποψήφιου Δημάρχου Ωραιοκάστρου, Πέτρου Αταμιάν, και του νυν Δημάρχου, Παντελή Τσακίρη.

Το δελτίο τύπου του κ. Αταμιάν περί «αποτυχίας» της διοίκησης Τσακίρη στο «αίσθημα ασφάλειας των πολιτών» και της δέσμευσης «επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας», οδήγησε τον νυν δήμαρχο να αντιδράσει όχι όμως για να αναφερθεί στις συμπλοκές παιδιών στον προαύλιο χώρο του Αθλητικού Κέντρου (δεν υπήρξε η παραμικρή επίσημη τοποθέτηση της διοίκησης σε όλα τα περιστατικά Ιουνίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου), αλλά για να «επιτεθεί» μέσω face book στον πολιτικό του αντίπαλο σχετικά με τη Δημοτική Αστυνομία.

Ο κ. Τσακίρης παρουσιάζοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (αναρτημένη στη Διαύγεια), κατηγόρησε τον κ. Αταμιάν, ότι ως τότε δημοτικός σύμβουλος και Αντιδήμαρχος ψήφισε υπέρ της μη επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, υπογραμμίζοντας μάλιστα το όνομά του στη λίστα «ΠΑΡΟΝΤΕΣ» με κίτρινο μαρκαδόρο. Βέβαια στο τέλος της σειράς φαίνονται ονόματα, τα οποία «ξέχασε» ο κ. Τσακίρης να επισημάνει με μαρκαδόρο!

Διαβάζοντας λοιπόν προσεκτικά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, φαίνεται καθαρά πως τη συγκεκριμένη απόφαση υπερψήφισαν εκτός του κ. Αταμιάν ακόμα και στενοί συνεργάτες του κ. Τσακίρη.

Πρόκειται, όπως αποδεικνύεται από το σχετικό πρακτικό (βλ. παρακάτω), για τον αναπληρωτή Δημάρχου, Δημήτρη Καρασαββίδη, και τον πρώην στενό συνεργάτη του κ. Γαβότση και νυν πρόεδρο Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Βαγγέλη Χατζηαντωνίου.

Στην απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, φαίνεται πως και οι δύο υποψήφιοι των «Ανθρώπων Έργα» τάχθηκαν και αυτοί (όπως ο κ. Αταμιάν), “υπέρ” της μη επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ οι μόνοι που μειοψήφισαν – σύμφωνα πάντα με το επίσημο πρακτικό- ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ε. Αντωνιάδου, Χ.Βαμβάκη – Λιμπατέ, οι κ.κ. Θ. Σημαιοφορίδης, Α. Πολυχρονίδης, Ε. Κανταρτζής και Γρ. Εδιρνέλης.

Τώρα σχετικά με την «δρομολόγηση» της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Από το 2020 οπότε, εντάχθηκε, ως όφειλε, στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) σε συνέχεια της απόφασης του 2015, γιατί η νυν διοίκηση δεν προχώρησε στην επανασύσταση της εδώ και τρία και πλέον χρόνια;

Παραθέτουμε αυτούσια την απόφαση της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ, όπου γίνεται ξεκάθαρα  αντιληπτό ποιοι παρέστησαν στην συζήτηση του εν λόγω θέματος, ποιοι αποχώρησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ποιοι μετείχαν στη διαλογική συζήτηση διατυπώνοντας τα επιχειρήματα τους και ποιοι μειοψήφισαν επί του θέματος.

Επίσης παραθέτουμε και το Δελτίο Τύπου του Υποψήφιου Δημάρχου Ωραιοκάστρου, Π. Αταμιάν.

6ΤΚΖΩΗΖ-2ΚΝ

===============

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επείγουσα ανάγκη η εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στο Δήμο ΩραιοκάστρουΑπέτυχε και σε αυτό τον τομέα η διοίκηση Τσακίρη

Τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας αναδεικνύουν τα συνεχιζόμενα επεισόδια συγκρούσεων και συμπλοκών μεταξύ ανηλίκων έξω από το Κονταξοπούλειο Γυμναστήριο στο Δήμο Ωραιοκάστρου.

Σε μία πρωτοφανή ένδειξη απάθειας και αδιαφορίας ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου με δεδομένο το πρόσφατο επεισόδιο επιδίδεται σε μπόλικη υποσχεσιολογία για οτιδήποτε άλλο εκτός από την “ταμπακιέρα”, που είναι η ασφάλεια έξω και γύρω από σχολεία και χώρους συγκέντρωσης νέων, όπως το Κονταξοπούλειο.

Απαντώντας στην αγωνία γονέων και των κατοίκων της περιοχής γύρω από το Κονταξοπούλειο ο συνδυασμός “Μαζί για τον Τόπο μας” με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Πέτρο Αταμιάν, δεσμεύεται ότι θα κάνει πράξη από τις 9 Οκτωβρίου τα ακόλουθα:

Δημιουργία «Στεκιών Νεολαίας» στις Δημοτικές Κοινότητες, τα οποία θα αποτελούν χώρο έκφρασης, ψυχαγωγίας και δημιουργίας για τα νέα παιδιά, θα φιλοξενούνται δραστηριότητες και εκδηλώσεις και θα αγκαλιάζουν τη νεολαία του τόπου μας.

Επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, με Σχέδιο Δράσης για την Ασφάλεια των δημοτών

Ενίσχυση μέσω των αρμόδιων Υπουργείων του Α.Τ. και Τ.Α. Ωραιοκάστρου, τόσο με έμψυχο δυναμικό όσο και με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, διότι για εμάς η προστασία του δημότη είναι ύψιστη κοινωνική ανάγκη.

Συστηματική φύλαξη των δημοτικών χώρων και κτιρίων.

Το μέλλον των παιδιών μας δεν είναι “ΘΑ”. Είναι “ΤΩΡΑ”.

=============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,