“Οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου θέλουν μέτρα και όχι ημίμετρα”

Του Σάββα Κουγιουμτζίδη

“Ένα από τα θέματα πρώτης προτεραιότητας είναι οι δρόμοι. Η καλή ποιότητα του οδοστρώματος, οι διαγραμμίσεις και η σηματοδότηση. Το φωτογραφικό υλικό που έχουμε μας αποδεικνύει ότι δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω.

Δείχνει περίτρανα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν δείχνει το ανάλογο ενδιαφέρον. Απεναντίας, υπάρχει υποκρισία, αδιαφορία και ανικανότητα. 

Υποκρισία, γιατί δεν είναι δυνατόν να κάνει επιλεκτικές διαγραμμίσεις μόνο μπροστά από τις κεντρικές εισόδους των Σχολικών μονάδων και να αδιαφορεί για κεντρικές διαβάσεις στους κεντρικούς δρόμους του Ωραιοκάστρου. Όπως η κεντρική διασταύρωση Λεωφόρος Δημοκρατίας – Θεσσαλονίκης, Λεωφόρος Δημοκρατίας – Κομνηνών κτλπ.

Όσο για το “ενδιαφέρον” στις κεντρικές εισόδους των Σχολικών μονάδων, υπάρχει εξήγηση. 11 Σεπτεμβρίου ήταν η πρώτη επίσημη ημέρα του αγιασμού των σχολείων, οπότε ήταν δεδομένη η παρουσία και των γονέων…!Αδιαφορία. Βλέπουμε καθημερινά διαφορά περιστατικά και είναι άξιο απορίας πως δεν τα βλέπουν οι άνθρωποι του Δήμου Ωραιοκάστρου, οι αρμόδιοι, που είναι και υποχρέωσή τους.

Τρανό παράδειγμα μια πεσμένη πινακίδα STOP, στον κυκλικό κόμβο, στην οδό Μακεδονικού αγώνα, στο Παλαιόκαστρο. Προφανώς προηγήθηκε τροχαίο ατύχημα έσπασε το σήμα και αντί να περισυλλέξουν το σπασμένο και να τοποθετήσουν καινούριο, το άφησαν και χορτάριασε!

Το εντυπωσιακό είναι ότι πιο κάτω περίπου στα 1000 μέτρα είναι το αμαξοστάσιο του Δήμου Ωραιοκάστρου. Τόσο καιρό κανένας δεν το βλέπει; Ανικανότητα. Ζωντανό παράδειγμα η γέφυρα επί της οδού Κονταξοπούλου.

Το έργο έχει πάνω από οχτώ μήνες που είναι σε εξέλιξη και λειτουργεί με απίστευτα αργούς ρυθμούς. Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης να ταλαιπωρούνται καθημερινά πάρα πολλοί οδηγοί. Επίσης κεντρικοί δρόμοι του Ωραιοκάστρου δεν έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετήσουν μεγάλα οχήματα.

Λίγες ημέρες έμειναν από τις δημοτικές εκλογές και οι άνθρωποι της Τοπικής αυτοδιοίκησης, που στην εντύπωση ότι υπηρετούν τον Δήμο Ωραιοκάστρου, έχουν την “απαίτηση” και την φιλοδοξία να υπηρετήσουν ξανά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα συμπεράσματα δικά σας!

============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, ,