Δ. Ωραιοκάστρου: Με τον… αραμπά η σταυροδοσία – Ποιοι κλαίνε, ποιοι γελάνε

Ξεχωριστό ενδιαφέρον φαίνεται ότι αποκτά η καταμέτρηση των σταυρών στο δήμο Ωραιοκάστρου, αφού η «επίσημη» ενσωμάτωσή τους στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμα στο 100%, αλλά δίνει τη γενική εικόνα των δημοτικών συμβούλων που κατάφεραν να ξεχωρίσουν από την κάθε παράταξη.

Ωστόσο δεν είναι λίγα τα παράπονα των πολιτών για τη μεγάλη καθυστέρηση στην τελική ανακοίνωση της σταυροδοσίας, τόσο από την πλευρά του δήμου Ωραιοκάστρου όσο και από την πλευρά των δημοτικών παρατάξεων που φέρεται να έχουν πλήρη αναφορά για όλη την εκλογική διαδικασία. Έχουν περάσει πέντε ημέρες από το κλείσιμο της κάλπης και πλην των ενδεικτικών (όπως αναφέρεται στη σελίδα του ΥΠΕΣ) αποτελεσμάτων για τους σταυρούς των υποψηφίων, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο. Οι δημοτικοί σύμβουλοι στις τελευταίες εκλόγιμες θέσεις ακόμα παλεύουν(;) ενώ οι Τοπικοί Σύμβουλοι …«αγνοούνται».

Αλλαγές και εκπλήξεις

Δυσάρεστες εκπλήξεις επιφύλασσε η κάλπη για υποψηφίους που εκλέγονταν επί σειρά ετών στον δήμο Ωραιοκάστρου, καθώς μένουν εκτός αυτοδιοίκησης αρκετά ηχηρά ονόματα, ευρύτερα γνωστά στην τοπική κοινωνία, ενώ άλλα νέα κερδίζουν μία θέση στο δημοτικό συμβούλιο. Φαίνεται λοιπόν πως αλλάζει εκ βάθρων η σύνθεση του νέου ΔΣ όχι μόνο ως προς τα πρόσωπα αλλά και ως προς την …τύχη ορισμένων συμβούλων! Θυμίζουμε πως το νέο Δημοτικό συμβούλιο θα είναι συρρικνωμένο κατά τέσσερις έδρες (από 33 θα περιοριστεί στις 29) από την 1η Ιανουαρίου.

«Ανθρώπων Έργα»

Για την παράταξη του Παντελή Τσακίρη (εκλέγει στο σύνολο 17), αυτοί που φιγουράρουν στην πρώτη πεντάδα στη Δ. Ενότητα Ωραιοκάστρου είναι: οι Δ. Καρασαββίδης, Α. Καζαντζίδης, Χ. Ζάπρα (πρώην Πρωταγωνιστές),  ο Β. Κανταρτζής (πρώην Δύναμη Δημιουργίας) και η επίσης πρώην «Πρωταγωνίστρια» και αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Σ. Δημητριάδου, η οποία τελικά εξελίχθηκε σε πολύ σκληρό καρύδι τόσο για τους… συναδέλφους της όσο και για την αντιπολίτευση.

New entry στο Ωραιόκαστρο η Χριστίνα Αλίρη, ενώ αρκετά χαμηλά σε σταυρούς ο στενός συνεργάτης του δημάρχου, Δαμιανός Ιωσηφίδης, ο οποίος φαίνεται να «παλεύει» με τον Κωνσταντίνο Μοσχοβόπουλο για την τελευταία θέση. «Στασίδι» στο ΔΣ κερδίζουν επίσης οι Ε. Δρόσου και ο Άγγ. Πανούσης.

Στην Καλλιθέα ξεχωρίζουν οι Κυρ. Δούμπαλας, Χρ. Σαραμούρτσης και Ι. Κεριανάκης, ενώ φαίνεται να μένουν εκτός οι Αρ. Λαζαρίδης και Ν. Σαραμούρτσης. Στη Μυγδονία ο Γ. Παρισόπουλος πρωτεύει ενώ στην τελευταία εκλόγιμη θέση βρίσκεται ο Β. Χατζηαντωνίου. Φαίνεται πως εκλέγονται επίσης οι Αστ. Τουμπέλης και Αν. Χαλκίδης.

Στην αντίπερα όχθη, η Ευδ. Βέσκου (πρόεδρος ΔΕΥΑΩ), ο Αν. Πανιώρης (πρόεδρος ΔΗΚΕΩ) και ο Αντιδήμαρχος Μυγδονίας, Γ. Παραπανήσιος, σημαντικά στελέχη των «Ανθρώπων Έργα», μένουν εκτός!

«Μαζί για τον Τόπο μας»

Για την παράταξη του Πέτρου Αταμιάν (εκλέγει 8 στο σύνολο) τις εκλόγιμες θέσεις στη Δημοτική Ενότητα του Ωραιοκάστρου καταλαμβάνουν οι: Δ. Γιάτσης, Π. Κουφουνάκης και Στ. Μαρμαρίδης. Στην τελευταία σειρά παλεύουν η Κική Ισχνοπούλου και η Μ. Τοψή. Όμως παλιά, έμπειρα στελέχη, που υπηρέτησαν χρόνια την αυτοδιοίκηση, δεν έλαβαν τη στήριξη που επιθυμούσαν από τον κόσμο. Ηρακλής Τσακαλίδης, Ειρήνη Αντωνιάδου, Παντελής Πορφυριάδης, Παναγιώτης Κοϊτσίδης κα. δεν εξελέγησαν.

Στην Καλλιθέα ο Γιώργος Λαζαρίδης χαμογελάει ενώ στη Μυγδονία ο Γ. Καγιάς έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος καθώς συγκέντρωσε πάνω από 700 ψήφους.

«Αν.α.σ.α.» – «Λαϊκή Συσπείρωση»

 Για τον Παντελή Σκαρλάτο (εκλέγει 3 στο σύνολο) και τον Άγγελο Θεμελή (εκλέγει 1, ο ίδιος) τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο κ. Σκαρλάτος κρατάει την έδρα του Ωραιοκάστρου και εκλέγει τον πρώην δήμαρχο Καλλιθέας Χρ. Τερζή και την αξιόλογη Όλγα Βασιλειάδου στη Μυγδονία.  

Σχετικά με τη σταυροδοσία για το Τοπικό Συμβούλιο του Ωραιοκάστρου και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Polites Oraiokastrou προηγούνται σε σταυρούς χωρίς να είναι τα τελικά αποτελέσματα:

Για τη δημοτική παράταξη του κ. Τσακίρη προηγούνται οι: Π. Κοτίδης, Β. Πολίτης, Στ. Καζακίδης, Χρ. Λειβαδιώτου, Μ. Παρπόρη, Ι. Χαρσιτζόγλου, Π. Καφετζή

Για τη δημοτική παράταξη του κ. Αταμιάν οι: Μ. Ευθυμιάδης, Θ. Τσιάνου

Για τη δημοτική παράταξη του κ. Σκαρλάτου ο Γ. Νικόπουλος

===========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , , , ,