Ο μεγάλος πονοκέφαλος του Παντελή Τσακίρη

Περίπου μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, με πιθανότερη ημερομηνία την 17η Δεκεμβρίου, εκτιμάται ότι θα γίνει η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου. Μέχρι τότε βέβαια θα γνωρίζουμε και τις αποφάσεις του νυν δημάρχου καθώς και το …νέο (με «παλιούς» συμβούλους;) σχήμα διοίκησης της επικαιροποιημένης θητείας του.

Ο ίδιος φέρεται να έχει ολοκληρώσει τις επαφές του με τους εκλεγμένους δημοτικούς –τοπικούς συμβούλους, να έχει προχωρήσει στις προτάσεις -ζητώντας ταυτόχρονα και τις δικές τους-  για τομείς ευθύνης που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν (αντιδημαρχίες, πρόεδροι, αντιπρόεδροι κλπ) και μέσα στις αρχές Δεκεμβρίου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Οπότε σίγουρα δεν είναι αυτό που προκαλεί στον Παντελή Τσακίρη… «πονοκέφαλο».

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις – υποσχέσεις του κ. Τσακίρη για αλλαγή της εικόνας του Δήμου Ωραιοκάστρου σχετικά με την καθημερινότητα των πολιτών (τα πέντε «π») αλλά και η κατάσταση στα οικονομικά είναι αυτά που τον απασχολούν πολύ σοβαρά. Γνωρίζει και ο ίδιος πως η νέα του θητεία δεν θα έχει καμία σχέση με την προηγούμενη όπου ακόμα και στην περίοδο της πανδημίας, που τόσο συχνά επικαλούταν, οι οικονομικοί πόροι ήταν ενισχυμένοι, οι αποφάσεις των οργάνων εύκολες, χωρίς καθημερινές τριβές και δυσκολίες.

Τώρα οι δεσμεύσεις του απέναντι στους πολίτες (για το 2024) απαιτούν σχέδιο, προγραμματισμό και κυρίως «χρηματοδοτήσεις» που αποτελεί και τη λέξη κλειδί για τον ίδιο. Μάλιστα μέσα στον Νοέμβριο φέρεται να έχει προγραμματίσει συναντήσεις στην Αθήνα για θέματα και project που αφορούν τον δήμο Ωραιοκάστρου.

Σε όλα τα παραπάνω μεγάλα θέματα προστίθενται και οι Κοινωφελείς Επιχειρήσεις και τα Νομικά Πρόσωπα  Δημοσίου Δικαίου που καταργούνται.  Οι γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων θα πρέπει να εκδώσουν διαπιστωτικές πράξεις αυτοδίκαιης λύσης τους, με μοναδική εξαίρεση τις Σχολικές Επιτροπές, οι οποίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν, μέχρι 30 Ιουνίου. Μεγάλος προβληματισμός για τη διοίκηση Τσακίρη είναι και σε ποιες θέσεις θα ενταχθεί το προσωπικό, αφού αυτό προϋποθέτει μια χρονοβόρα διαδικασία .

===========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, ,