Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Νεοχωρούδας – Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Δήμου Ωραιοκάστρου «Η ΑΡΙΣΤΗ» με αφορμή την ημέρα ενάντια στη βία των γυναικών πραγματοποιεί εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Νεοχωρούδας, με ομιλίες και μουσικά σχήματα.

Σε μια εποχή που τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών είναι πιο πολλά από ποτέ, ο σημερινός εορτασμός έχει ιδιαίτερη σημασία.

Είναι ημέρα ορόσημο για τις γυναίκες όλου του κόσμου, μιας και καθιστά ορατό, στο δημόσιο χώρο και λόγο, το γεγονός πως η έμφυλη βία πλήττει καθημερινά εκατομμύρια γυναίκες, ανεξαρτήτως εθνότητας, ηλικίας, τάξης, θρησκείας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά το γυναικείο σύνολο που το αποτελούν η Ελένη Μπουσμαλή, τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια της Ελληνικής μουσικής, η Κωνσταντίνα Σαρατζή (Βιολοντσέλο) και η Σοφία Βουλγαρίδου (Ακορντεόν). Ένα μουσικό αφιέρωμα με στόχο την ενδυνάμωση της φωνής όλων μας ενάντια στην έμφυλη βία.

Λίγα Λόγια για την τραγουδοποιό

Η Ελένη Μπουσμαλή γεννημένη στην πόλη της Βέροιας , εμφανίζεται στα μουσικά στέκια της Θεσσαλονίκης και σε πολλά μέρη της Βορείου Ελλάδος από το 2012 . Εισήχθη στο τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ ,σχολή την οποία δεν ολοκλήρωσε ,καθώς η ενασχόληση και
η αγάπη της για τη μουσική ,την οδήγησαν να αφοσιωθεί εξολοκλήρου σε αυτήν .
Το 2019 κυκλοφόρησε τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο ¨Εισαγωγικά και Παρενθέσεις ¨ σε στίχους, μουσική και ερμηνεία της ίδιας. Το 2024 θα κυκλοφορήσει τον δεύτερο δίσκο της με τίτλο ¨Μάτια Ξένα¨. Στα προγράμματά της είναι εμφανείς οι μουσικές
της επιρροές ,όπου καταφέρνει να “παντρεύει” εντέχνως αγαπημένα -από το ευρύ κοινό -τραγούδια της λαϊκής μας κληρονομιάς με το σύγχρονο ελληνικό ποιοτικό τραγούδι. Το χιούμορ , η ένωση , η αύξηση των επιπέδων ευαισθησίας , γίνονται σκοπός των
παραστάσεων της και αυτό επιτυγχάνεται παρέα πάντα με τις συνοδοιπόρους της κ συνεργάτες χρόνων .

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Προλογίζει η Αντιπρόεδρος Ευγνωσία Ραφτοπούλου δικηγόρος, διαμεσολαβήτρια.

Ακολουθεί Σύντομη εισήγηση από την Ελευθερία Σπυροπούλου Κοινωνική & Κλινική Ψυχολόγο, Κέντρο Πρόληψης «Δίκτυο Άλφα»

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Ελένη Μπουσμαλή με το συγκρότημα της.

=============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon