Δ. Ωραιοκάστρου: Ο Κων/νος Τζίκας επικρατέστερος για Συμπαραστάτης του Δημότη

Ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Τζίκας προορίζεται να γίνει ο νέος Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης του Δήμου Ωραιοκάστρου.  

Ο κ. Τζίκας, πρώην δημοτικός σύμβουλος της «αν.α.σ.α.» του Παντελή Σκαρλάτου και υποψήφιος (στις εκλογές του 2019) περιφερειακός σύμβουλος με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, επιβεβαίωσε στο Polites Oraiokastrou ότι είναι υποψήφιος, ενώ δεν έχει γίνει επίσημα γνωστή κάποια άλλη υποψηφιότητα, αν και υπάρχει περιθώριο να υποβληθούν κι άλλες.

Την υποψηφιότητα αναμένεται, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, να στηρίξει η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη, ενώ είναι ιδιαίτερα πιθανό να συγκεντρώσει τη στήριξη και των άλλων παρατάξεων, εφόσον δεν υπάρξει άλλη υποψηφιότητα κι έτσι ο νέος Συμπαραστάτης να εκλεγεί με ευρύτατη πλειοψηφία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φημολογούνταν κι άλλες υποψηφιότητες, όμως μία είναι εκείνη που φέρεται να συγκεντρώνει πιθανότητες να υποστηριχτεί από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων.

Βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Τζίκας του Μιχαήλ γεννήθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης όπου ζει και εργάζεται. Είναι δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και πιστοποιημένος διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Υ.Δ.Δ.Α.Δ.).

Διετέλεσε τα τελευταία 4 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος Ωραιοκάστρου με την “αν.α.σ.α.” και τον Παντελή Σκαρλάτο.

Οι τομείς πάνω στους οποίους εργάστηκε και προσπάθησε να συνεισφέρει ήταν οι εξής: 1ον η επισκευή της οδοποιίας στην Π.Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Κιλκίς σε συνεργασία με την Δημοτική μας Αρχή και την Αντιπεριφέρεια Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας, 2ον η ανάδειξη και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας με προτάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου και 3ον το ζήτημα της ανάπτυξης αλλά και της στήριξης του πρωτογενούς τομέα της περιοχής μας.

Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2024 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζτζικώστα.

Έχει συμμετάσχει κατά το έτος 2018 ως εκπαιδευτής σε σχολείο αυτοάμυνας του Ελληνικού Στρατού (Ε.Σ.) και ειδικότερα στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία όπου έχει αναπτύξει σε θεωρητικό αλλά και σε διαδραστικό επίπεδο την νομική έννοια της άμυνας. Επίσης έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες για τον GDPR (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων), το Νόμο 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και το νόμο για την ενδοοικογενειακή βία κλπ.

Ο Κωνσταντίνος Τζίκας διετέλεσε επίσης πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «ΝΙΚΗ Νεοχωρούδας» του Δήμου Ωραιοκάστρου κατά τις περιόδους 2012-2013 και 2013-2014.

Κατά την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 ο Σύλλογος πανηγύρισε την άνοδο της ποδοσφαιρικής ομάδας ανδρών στην Α΄ Κατηγορία της ΕΠΣΜ αλλά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β΄ ΕΚΑΣΘ, με αποτέλεσμα την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2014-2015) να αγωνίζονται στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Α΄ Κατηγορίας και οι δύο ομάδες του Συλλόγου.

Επίσης, μέσα σε όλα αυτά, διοργανώθηκαν από τον Σύλλογο και δύο (2) ημερίδες με θέμα: «Ναρκωτικά και Νέοι» & «Νευρική ανορεξία».

==============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,