Το θέατρο του παραλόγου για μία …ασφαλτόστρωση;

Η γειτονιά της οδού Καρατάσου στο Παλαιόκαστρο μοιάζει -σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής-  να «ζει» το θέατρο του παραλόγου. Ο δρόμος μπροστά στα σπίτια των δημοτών, αν ήθελε κάποιος απλώς να διακωμωδήσει την κατάσταση, θα έλεγε πως είναι περίπου στρωμένος όλος με άσφαλτο, ή όσο μπορούσε, ή όσο έφτανε!

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι δημότες στο Polites Oraiokastrou, το πέρασμα οπτικής ίνας -πριν από περίπου δύο χρόνια- άφησε προσωρινά ένα μεγάλο και πλατύ κενό το οποίο δεν αποκαταστάθηκε παρά τα συνεχή …«παρακάλια» του κόσμου προς τη Δημοτική Αρχή.

Και όταν ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η επίστρωση του δρόμου, χρονική περίοδος περίπου πριν τις δημοτικές εκλογές, η αποκατάσταση ήταν ελλιπής! (φωτό1)

Το μεγάλο κενό παρέμεινε αφού το υλικό έπεσε πάνω στο παλιό δυσκολεύοντας το πάρκινγκ, τη στάθμευση αλλά και την ασφαλή πρόσβαση γονέων και παιδιών στα σπίτια τους. Ούτε επιλεκτικά να γινόταν θα έλεγε κανείς, αφού στο επόμενο οικοδομικό τετράγωνο με το ίδιο θέμα, η ασφαλτόστρωση -σύμφωνα με κατοίκους-  ήταν ολοκληρωμένη. (φωτό 2)

Αυτό που αναζητούν οι πολίτες είναι η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Είτε αφορά τα αδέσποτα, την καθαριότητα, τις παιδικές χαρές, τους δρόμους, τις λακκούβες, κλπ. Κι αυτό γιατί ο δήμος που ζει ή ενδεχομένως εργάζεται, θέλει να είναι φιλικός, να μην τον επιβαρύνει η καθημερινότητα και να βλέπει την δημοτική αρχή να μεριμνά.

Γενικά φαίνεται να υπάρχει μια τέτοια προσέγγιση από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, δηλαδή όταν υπάρχει κάπου πρόβλημα λύνεται. Δεν μπορεί να λειτουργεί “διαφορετικά” μια διοίκηση.

φωτό (1)
φωτό (2)

=============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,