Ωραιόκαστρο: Απόφαση δικαστηρίου για υπόθεση 41χρονης που πέθανε μετά από εργασιακό bullying

Δικαστική απόφαση – σταθμός στη Θεσσαλονίκη για την δημοτική υπάλληλο που πέθανε μετά από εργασιακό bullying. Οι δικαστές δέχτηκαν πως η 41χρονη οδηγήθηκε στον θάνατο από αυτά που περνούσε στη δουλειά της. Η ψυχολογία της έφτασε στο «ναδίρ» και η ίδια κλεισμένη στα βασανιστικά αδιέξοδα του μυαλού της, κατανάλωσε αλκοόλ με χάπια που προκάλεσαν τον θάνατό της. Οι στενοί συγγενείς της αναμένεται να αποζημιωθούν. Κάνουν λόγο για δικαίωση στη μνήμη της κοπέλας και εύχονται κανείς άλλος να μην χρειαστεί να ανέβει τον δικό τους Γολγοθά.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης δέχτηκε ότι η άτυχη γυναίκα υπέστη εργασιακό εκφοβισμό που οδήγησε στη ψυχολογική και νευρική της κατάπτωση.

Στο σκεπτικό της απόφασης, το Πρωτοδικείο κατακεραυνώνει τη συμπεριφορά των υπευθύνων σε δημοτική επιχείρηση του Ωραιοκάστρου, απέναντι στην 41χρονη που ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες και προσλήφθηκε με αυτό το δεδομένο σε συγκεκριμένο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Στην πρωτοποριακή απόφαση, που παρόμοια είχαν να δουν τα ελληνικά δικαστήρια περισσότερα από 30 χρόνια, τονίζεται επίσης ότι λόγω της πίεσης και του στρες που της προκάλεσαν και του εχθρικού εργασιακού περιβάλλοντος, οδηγήθηκε να καταναλώσει αλκοόλ και χάπια, με συνέπεια να χάσει τη ζωή της ύστερα από ισχαιμικό επεισόδιο.

«Η κατάστασή της επιδεινώθηκε λόγω του εργασιακού bullying και αυτό δέχτηκε το δικαστήριο. Κακομεταχειρίστηκαν ένα άτομο που αντιμετώπιζε πρόβλημα ψυχικής υγείας, το δικαστήριο δεν δέχτηκε ότι ήταν αυτοκτονία, αυτό επιχειρήθηκε από την πλευρά των αντιδίκων», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας της 41χρονης, Σπύρος Κωνσταντόπουλος.

Το δικαστήριο αποζημιώνει μεταξύ άλλων και για ψυχική οδύνη τους άμεσους συγγενείς της γυναίκας.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon