Δ. Καρασαββίδης για αδέσποτα: Δαπανούνται πάρα πολλά χρήματα αλλά η κατάσταση έχει βελτιωθεί

Τα χρήματα που δαπανά ο Δήμος Ωραιοκάστρου για τα αδέσποτα είναι πάρα πολλά, το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, ωστόσο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια η κατάσταση είναι βελτιωμένη… Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής, Δημήτρης Καρασαββίδης, με αφορμή τους οριστικούς αναδόχους για τη διαχείριση των αδεσπότων στον Δήμο Ωραιοκάστρου, κόστος που -σύμφωνα με την αντιπολίτευση- ξεπερνά τις 600.000 ευρώ!

«Βλέπετε γίνεται μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια γι αυτό το θέμα των αδεσπότων, τα χρήματα τα οποία δαπανούνται είναι πάρα πολλά» είπε κατά λέξη ο κ. Καρασαββίδης στη σημερινή συνεδρίαση της Δ.Ε. και συνέχισε: «αλλά προσπαθούμε να έχουμε την καλύτερη διαχείριση για ένα θέμα το οποίο ότι απασχολεί το σύνολο νομίζω των Δήμων της Ελλάδος, και έχει βελτιωθεί η κατάσταση είναι γεγονός, έχει βελτιωθεί.»

Όμως η ύπαρξη αδεσπότων στον Δ. Ωραιοκάστρου ήταν και δυστυχώς παραμένει ακόμα ένα μεγάλο ζήτημα το οποίο έχει και κοινωνικές προεκτάσεις. Το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει πράγμα που παραδέχτηκε και ο αντιδήμαρχος κ. Καρασαββίδης, ο οποίος απευθυνόμενος στη μείζονα αντιπολίτευση και στον Π. Αταμιάν, είπε: «και εσείς θα το έχετε διαπιστώσει αυτό ότι το θέμα έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, όχι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα…».

Μάλιστα ο πρόεδρος της Δ.Ε. σημείωσε πως «ο δήμος μας δεν γλυτώνει ποτέ»(!) και έφερε παράδειγμα τους κυνηγούς (κυνηγός και ο ίδιος):

«Πάει ένας κυνηγός, δεν του κάνει το σκυλί το αφήνει στο βουνό. Ή γέρασε ένα σκυλί πάει το αφήνει στο βουνό. Ο Δήμος μας δεν γλυτώνει ποτέ. Όλη η Δυτική Θεσσαλονίκη, θα ‘ ρθει σου λέει στο Ωραιόκαστρο, το λυπάται δεν το αφήνει στην κατοικημένη περιοχή.»

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον Τόπο μας» τόνισε πως σε Γαλήνη και Παλαιόκαστρο η παρουσία των αδέσποτων ζώων εξακολουθεί να είναι έντονη.

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Καρασαββίδης, παλαιότερα το «25% του κόσμου έλεγε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα αδέσποτα. Τώρα δε λέει αυτό…».

============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,