Κονταξοπούλειο: Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από το ΔΣ όπου η ίδια η διοίκηση του δήμου μιλούσε για τα άθλια συνθήματα στους τοίχους του αφύλαχτου Αθλητικού Κέντρου. Τι έχει γίνει από τότε μέχρι σήμερα για να καλυφθούν; Τίποτα.

Υβριστικά, ρατσιστικά ακόμα και ομοφοβικά συνθήματα συνεχίζουν να «στολίζουν» τους τοίχους των γραφείων των Πολιτιστικών – Αθλητικών Συλλόγων που παράγουν και εξάγουν πολιτισμό, ευγενή άμιλλα, συνεργασία και ομαδικότητα. Συνθήματα που παραπέμπουν σε ωμή βία όπως το «θα σας μαχαιρώσουμε» (υπάρχει από τον Φεβρουάριο του 2020!) , μπροστά στα μάτια παιδιών και γονέων στον προαύλιο χώρο του Κονταξοπουλείου το οποίο έχει αφεθεί στη φθορά του χρόνου.

Δυστυχώς, όπως φαίνεται από τα λεγόμενα του εντεταλμένου συμβούλου Αθλητισμού, Κ. Μοσχοβόπουλου, δύσκολα μπορεί να αλλάξει κάτι. Μόνο η φύλαξη μπορεί -έστω και στο ελάχιστο- να καλυτερέψει λίγο την εικόνα του περιβάλλοντα χώρου του Κονταξοπουλείου αλλά -επί του παρόντος- δεν έχει γίνει κάτι. Ο χώρος δεν φυλάσσεται παρά μόνο -σύμφωνα με τα όσα είπε και όχι ξεκάθαρα ο κ. Μοσχοβόπουλος-  τους μήνες που λειτουργεί το «στολίδι» του Ωραιοκάστρου: Το δημοτικό κολυμβητήριο «Άγγελος Βλαχόπουλος» που βρίσκεται στον ίδιο χώρο μαζί με την Καστροπολιτεία.

Τι είχε απαντήσει (κατά λέξη) για τη φύλαξη του Κονταξοπουλείου ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού  σε ερώτηση της αντιπολίτευσης;

«Το σκεφτόμαστε, αν και είχα κάποια ερωτήματα. Θεωρώ, ότι είναι, για την διάρκεια του κολυμβητηρίου το έχουμε θέσει. Βέβαια υπάρχουν πολλοί βανδαλισμοί και συγκεκριμένα λίγο απογοητεύτηκα πάλι. Είναι το μοναδικό κτίριο το Κονταξοπούλειο που βάφεται τουλάχιστον τρεις τέσσερις φορές το χρόνο, πάλι είχαμε γκράφιτι. Έγινε και κάποια ενέργεια μέσω ενός γνωστού, να δούμε αν μπορούμε μέσα από τα σχολεία με καθηγητές που ασχολούνται με τα εικαστικά να κάνουν κάποια γκράφιτι ώστε να μην υπάρχουν αυτοί οι βανδαλισμοί. Η παρακολούθηση είναι πολύ λεπτό θέμα. Όπως γνωρίζεται είναι προσωπικά δεδομένα, ίσως αυτό ερεθίσει τους νέους πιο πολύ. Αυτό, θα το δούμε.»

Να θυμίσουμε ότι πριν τέσσερις μήνες ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, είχε μιλήσει για …μελέτη για το Κονταξοπούλειο με αφορμή τις συμπλοκές νεαρών αλλά και για τα συχνά συνθήματα στους τοίχους:

  «Κανέναν δεν ευχαριστεί αυτή τη κατάσταση, είναι ιδιαίτερα λυπηρή, θα μπούμε σε αυτή τη λογική και να απαντήσω σε όσους αναφέρθηκαν στο θέμα της ασφάλειας, θα μπούμε σε αυτή τη λογική του να βάλουμε κάμερες σε πρώτη φάση. Αυτό όμως που θα αντιμετωπιστεί ριζικά είναι μέσα από τη μελέτη την οποία συντάσσουμε και έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει με την ολική ανάπλαση της περιοχής του Κονταξοπουλείου όπου εκεί θα φυλάσσεται πραγματικά αποτελεσματικά» είχε πει.

=============

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,