Δ. Ωραιοκάστρου: Εθελοντική αιμοδοσία στις 19 Μαΐου

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει την Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, ο Δήμος Ωραιοκάστρου, σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο». Παράλληλα, θα γίνει ενημέρωση-εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής καλεί τους εθελοντές αιμοδότες να συμμετάσχουν στη δράση, καθώς οι ανάγκες για αίμα παραμένουν αυξημένες. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, από τις 9 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου.

Όσες και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, καλώντας στο τηλέφωνο 2313304068. Διευκρινίζεται ότι όσοι πολίτες συμμετάσχουν θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) τους. Η αιμοδοσία θα γίνει από κινητό συνεργείο του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο».

Παράλληλα με την αιμοδοσία και με τη συμμετοχή μελών της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων (ΕΠΩΦ), του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ο Ερωτόκριτος» και εθελοντών θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τη δωρεά του μυελού των οστών και όσοι πολίτες επιθυμούν θα μπορούν να εγγραφούν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών. Ο εθελοντής δότης μυελού των οστών χαρίζει ζωή σε συνανθρώπους του που πάσχουν από καρκίνο του αίματος (συνήθως λευχαιμία ή λεμφώματα) ή άλλα αιματολογικά νοσήματα, προσφέροντας λίγο σάλιο, λίγα κύτταρα και λίγο από το χρόνο του.

«Συνεχίζουμε τις δράσεις αιμοδοσίας, καθώς οι ανάγκες για αίμα παραμένουν αυξημένες και ταυτόχρονα ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου Ωραιοκάστρου για τη δωρεά του μυελού των οστών. Καλούμε τους συνδημότες μας να συμμετάσχουν και σε αυτή την αιμοδοσία και όσοι επιθυμούν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Ας στείλουμε νέο μήνυμα ζωής και ελπίδας», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Ωραιοκάστρου, Χρήστος Σαραμούρτσης.

============

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, ,