Μπήκαν τα θεμέλια για την κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Δρυμό

Μπήκαν τα θεμέλια για έναν σύγχρονο και λειτουργικό χώρο τέχνης, πολιτισμού και αθλητισμού, για τον οποίο πρώην και νυν διοίκηση (Γαβότση – Τσακίρη) πάλεψαν για περισσότερο από 8 χρόνια να δημιουργηθεί. Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης του Κέντρου Πολιτισμού και Αθλητισμού Δρυμού, που βρίσκεται δίπλα από το κλειστό δημοτικό γυμναστήριο «Π. Νέτσικας».

Τον αγιασμό της θεμελίωσης τέλεσε ο μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κ. Πλάτωνας. «Εύχομαι η υλοποίηση αυτού του έργου να ολοκληρωθεί σύντομα και να τεθεί στη διακονία και στην υπηρεσία των πολιτών. Οι προσευχές και οι ευχές μας είναι τέτοια έργα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας», τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Πλάτωνας.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου ευχαρίστησε τον στενό συνεργάτη της διοίκησης του κ. Γαβότση, Βαγγέλη Καραστερίου, που συνέβαλε στη δέσμευση των χρημάτων από το πρόγραμμα ”ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” για το συγκεκριμένο έργο και να παραμείνουν διαθέσιμα για τη διοίκηση Τσακίρη μέχρι την σημερινή ολοκλήρωσή του.

Όπως είπε εκτός των άλλων ο κ. Τσακίρης η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού και Αθλητισμού Δρυμού αποτελεί ένα έργο που περιλαμβάνεται «σε μια σειρά από παρεμβάσεις που έχουμε σχεδιάσει για την περιοχή. Το Κέντρο άρχισε να υλοποιείται, είναι σε καταληκτικό στάδιο η μελέτη για την ανάπλαση του κέντρου της Κοινότητας και η εταιρεία ΤΙΤΑΝ μάς βοηθάει να αποκαταστήσουμε προβλήματα που υπάρχουν  στο ανοικτό θέατρο.»

Η πρόεδρος της Κοινότητας Δρυμού, Όλγα Διαμέλα, ευχαρίστησε όλους όσοι πάλεψαν για την ολοκλήρωση του έργου.

Τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού, Χρήστος Μήττας. Συνεχάρη την δημοτική αρχή για την υλοποίηση του έργου και τόνισε πως η Περιφέρεια συνεργάζεται στενά με την διοίκηση του Δήμου, με στόχο να υλοποιούνται έργα στην περιοχή.

Για το Κέντρο Πολιτισμού και Αθλητισμού μίλησε και ο Βασίλης Στρουγγάρης, διευθυντής του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ στη Θεσσαλονίκη, καθώς η εταιρεία συμμετέχει ως δωρήτρια στην κατασκευή του έργου. «Είμαι χαρούμενους που υλοποιείται αυτό το έργο, γνωρίζω ότι πέρασε από πολλές δυσκολίες. Εύχομαι να περατωθεί με υγεία και ασφάλεια για τους εργαζόμενους και να αποτελέσει ένα κόσμημα, ένα στολίδι για το Δρυμό και για τον Δήμο Ωραιοκάστρου», ανέφερε ο κ. Στουγγάρης.

Κ. Πατσαλάς: Kλήθηκα να διαχειριστώ, με εντολή του τότε Δημάρχου Αστέριου Γαβότση, ένα πολύ δύσκολο θέμα

Για τη θεμελίωση του έργου είπε ο κ. Πατσαλάς σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο:

Σε αιχμηρή ανάρτηση προχώρησε και ο πρώην δήμαρχος, Αστέριος Γαβότσης:

=============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , , ,