Δ. Ωραιοκάστρου: Κλιματιζόμενα ΚΑΠΗ για τον καύσωνα – Εκτός μέτρων το δημοτικό κολυμβητήριο!

Τα ΚΑΠΗ στη διάθεση των πολιτών και σε επιφυλακή το “Βοήθεια στο σπίτι” είναι τα μέτρα που παίρνει η διοίκηση του Π. Τσακίρη σχετικά με τον παρατεταμένο και πρωτοφανή καύσωνα που πλήττει τη χώρα μας, με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών!

Εντύπωση πάντως προκαλεί πως για πρώτη φορά σε αυτά τα μέτρα δεν συμπεριλαμβάνει η διοίκηση του Δήμου την ελεύθερη πρόσβαση στο “Άγγελος Βλαχόπουλος” πράγμα που προκαλεί ερωτήματα, αφού τον περασμένο μήνα (10/06/2024) και όλα τα προηγούμενα χρόνια σε τέτοιες ακραίες καιρικές συνθήκες οι πολίτες είχαν ελεύθερη πρόσβαση στο Δημοτικό Κολυμβητήριο.

Κλιματιζόμενοι χώροι στα ΚΑΠΗ

Για όσο διαρκούν οι υψηλές θερμοκρασίες θέτει στη διάθεση των πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες κλιματιζόμενους χώρους.

Ειδικότερα, όσο διάστημα θα επικρατούν συνθήκες καύσωνα οι αίθουσες των ΚΑΠΗ στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας θα είναι στη διάθεση των πολιτών κατά τις ώρες λειτουργίας των ΚΑΠΗ.

«Βοήθεια στο Σπίτι»

Επιπρόσθετα, όσο διαρκεί ο καύσωνας θα βρίσκεται σε επιφυλακή το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι», ώστε να παρέχει στήριξη σε πολίτες που ενδεχομένως αντιμετωπίσουν προβλήματα από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Οι πολίτες σε περίπτωση ανάγκης μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα:

«Βοήθεια στο Σπίτι» Ωραιόκαστρο: 2313304068

«Βοήθεια στο Σπίτι» Μυγδονία: 2394030580

«Βοήθεια στο Σπίτι» Καλλιθέα: 2313300832

ή στο κινητό τηλέφωνο 6932908010 (Χρήστος Σαραμούρτσης, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης).

==========

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, ,