Χ. Σαραμούρτσης: Δώστε λύσεις στα προβλήματα της Νεοχωρούδας

Τον προβληματισμό αλλά και τη βαθιά ανησυχία του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Νεοχωρούδα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Χρήστος Σαραμούρτσης. 

Παίρνοντας τον λόγο στο τελευταίο Δ.Σ ο κ. Σαραμούρτσης ζήτησε από τη διοίκηση του δήμου λύσεις με σαφείς δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα σε τρία πολύ σοβαρά θέματα του τόπου, τα οποία κάνουν πολύ δύσκολη τη ζωή των κατοίκων. 

Διακοπές νερού ταλαιπωρούν τους κατοίκους

«Το καλοκαίρι που μας πέρασε οι κάτοικοι άγγιξαν τα όρια τους. Οι διακοπές νερού έφτασαν τις 14 – 15ώρες ημερησίως. Καταλαβαίνετε λοιπόν τη σοβαρότητα του θέματος που αντιμετωπίζει η κοινότητα» είπε ο κ. Σαραμούρτσης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην παλαιότητα των εγκαταστάσεων και στη χαμηλή στάθμη του νερού. 

«Τον Σεπτέμβριο που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας ως τοπικό Συμβούλιο, ενημερωθήκαμε για την πολύ χαμηλή στάθμη των γεωτρήσεων εξαιτίας της ανομβρίας . Οι γεωτρήσεις και οι δεξαμενές που λειτουργούν στην κοινότητα κατασκευάστηκαν προ δεκαετίας και παλαιότερα» ανέφερε ο πρόεδρος του τοπικού, και συνέχισε:

«Οι κάτοικοι αυξήθηκαν, καθώς και οι βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Ο αριθμός των εργοστασιακών μονάδων στην Κοινότητα Νεοχωρούδας είναι πολύ μεγάλος, που σημαίνει είναι μεγάλα και τα έσοδα του Δήμου από τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης. Σαν Κοινότητα Νεοχωρούδας ζητάμε την άμεση λύση του σοβαρότατου προβλήματος νερού που αντιμετωπίζουμε με νέες γεωτρήσεις ή με κατέβασμα των υπαρχόντων γεωτρήσεων σε χαμηλότερο βάθος για την εύρεση νερού». 

«Σαν το γεφύρι της Άρτας» η ανακατασκευή του Πνευματικού Κέντρου

Σχετικά με την ανακατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες τον Μάρτιο του 2016, ο κ. Σαραμούρτσης σημείωσε:

«Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίστηκε η ένταξη κατασκευής  του στο πρόγραμμα Φιλόδημος, ενώ είναι ήδη έτοιμη η μελέτη για την κατασκευή του με ιδίους πόρους». 

«Ζητάμε» συνέχισε «να μας ενημερώσετε ποιά είναι η ημερομηνία έγκρισής του από το Φιλόδημος, ώστε, σε περίπτωση απόρριψης να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες από ιδίους πόρους, εφόσον έχει ήδη δεσμευτεί το ανάλογο κονδύλι. Χωρίς το Πνευματικό μας Κέντρο η Κοινότητά μας έχει έλλειψη χώρων για δραστηριότητες, ομιλίες, ενημερώσεις καθώς και αποθηκευτικού χώρου. Τα σχολεία μας Δημοτικό και Λύκειο δεν έχουν αίθουσα για τις εκπαιδευτικές τους δράσεις» κατέληξε ο πρόεδρος του τοπικού.

Σοβαρές ελλείψεις στο Λύκειο Καλλιθέας

Σχετικά με την ακαταλληλότητα των υποδομών του Λυκείου Καλλιθέας καθώς και με τις σοβαρές ελλείψεις σε σχολικούς χώρους – εξοπλισμό ο κ Σαραμούρτσης τόνισε:

«Tο Λύκειο Καλλιθέας ιδρύθηκε το 2006 -2007 με σαράντα μαθητές ως προσωρινή  λύση για την ίδρυσή του. Από τότε έχουν περάσει 12 χρόνια και το Λύκειο σήμερα έχει 143 μαθητές που στην κυριολεξία στοιβάζονται στις έξι αίθουσες, 3 μεγάλες και 3 μικρές, μόλις για 18μαθητές».

«Τα εργαστήρια χημείας, ηλεκτρονικών υπολογιστών και η μικρή βιβλιοθήκη χρησιμοποιούνται ως αίθουσες διδασκαλίας. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές στερούνται τα αυτονόητα. Στο Λύκειο Καλλιθέας έχει χαθεί η έννοια της συλλογικότητας . Οι εκδηλώσεις του σχολείου, οι ομιλίες, οι ενημερώσεις γίνονται ανά τάξη, διότι δεν υπάρχει χώρος εκδηλώσεων, αλλά ούτε και το Πνευματικό Κέντρο που βοηθούσε στο κομμάτι αυτό». 

Σε ό,τι αφορά την έλλειψη γυμναστηρίου ο κ. Σαραμούρτσης υπογράμμισε: «Η αυλή είναι απογοητευτικά μικρή και φυσικά δεν υπάρχει γυμναστήριο αναγκάζοντας τους μαθητές  να μετακινηθούν μέχρι το βουνό σε όποιες κλιματολογικές συνθήκες, στο κλειστό γυμναστήριο προκειμένου να γυμναστούν όπως ορίζει το Εκπαιδευτικό μας Σύστημα». 

«Ο γυμναστής αναγκάζεται να ανεβαίνει μέχρι και πέντε φορές την ημέρα. Φυσικά εννοείται πως δεν υπάρχει και κυλικείο για τη σίτιση των μαθητών».

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , , ,