Στην Ενιαία Αρχή Διαφάνειας για την ΔΕΥΑΩ ο Π. Τσακίρης

Το κατώφλι της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας πρόκειται να περάσει το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, προκειμένου να ενημερώσει για όλα όσα κατήγγειλε στο Δ.Σ ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ, Δαμιανός Ιωσηφίδης. 

Έχοντας στα χέρια του τον φάκελο με τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά των «αποκαλύψεων» του κ. Ιωσηφίδη, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου θα συναντηθεί με τον Διοικητή της νεοσύστατης ΕΑΔ «επειδή ως εποπτικός φορέας έχει τους οικονομικούς εισαγγελείς και για να δώσει κατευθύνσεις στο τι πρέπει να γίνει». 

Άλλωστε, είχε πει ότι θα το κάνει στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης, πριν από μερικές ημέρες.

Παντελής Τσακίρης: Είχαμε επιφανειακή ενημέρωση

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου τοποθετούμενος σε σχετικές αναφορές του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΩ, Νίκου Παπαδόπουλου, ότι είχε ενημερώσει για την όλη κατάσταση τόσο τον ίδιο όσο και τον παραιτηθέντα κ. Ιωσηφίδη, ανέφερε:

«Σαφώς και ήταν ενήμερος επιφανειακά για όλα αυτά τα οποία λέτε. Του ζητήσαμε λοιπόν του συγκεκριμένου προσώπου (ενν. τον κ. Ιωσηφίδη) να διαπιστώσει όλα αυτά τα οποία λέτε εσείς. Αυτός τα διαπίστωσε πολύ πιο τραγικά. Και τι κάναμε;»

«Του ζήτησα να ενημερώσει αυτόματα το δημοτικό συμβούλιο για το τι συμβαίνει όπως αυτός τα διαπίστωσε, κατόπιν εντολής που έλαβε, και εφόσον ειπώθηκαν συγκεκριμένες καταγγελίες ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, οφείλει τον δρόμο πλέον να τον πάρουν ανώτερες ελεγκτικές αρχές. Αυτή ήταν η άποψή μας». 

«Σαφώς και υπήρχε ενημέρωση» συνέχισε «για αυτό και εγώ σας ζήτησα να παραμείνετε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέχρι να δρομολογηθεί μία ομαλή μετάβαση λόγω κυρίως των μεγάλων έργων που τρέχουν στην ΔΕΥΑΩ».

Νίκος Παπαδόπουλος: Από που τα έμαθε ο κ. Ιωσηφίδης όλα αυτά;

«Πως τα έμαθε αυτά ο κ. Ιωσηφίδης; Προφανώς γιατί ενημερώθηκε πλήρως από εμένα διεξοδικά» είπε ο νυν αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΩ Νίκος Παπαδόπουλος στην τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Επιχείρησης.  

«Εγώ τον ενημέρωσα για τις διαρροές, εγώ τον ενημέρωσα για τον οικισμό της Ανθούπολης οι οποίοι δεν είχαν ρολόγια. Και πάλι υπερβολή εκεί, μίλησε για πολλούς οικισμούς που βρήκε. Να έρθει μου τους δείξει και εμένα να τους μάθω […] αν ερχόταν τρεις ώρες την εβδομάδα θα ήταν ευχής έργον ο κ. Ιωσηφίδης στη Δημοτική επιχείρηση. Εγώ βρισκόμουν από τις 8 μέχρι τις τρεις και όπου χρειαζόταν το απόγευμα». 

«Τι από αυτά που είπε ο κ. Ιωσηφίδης δεν ήξεραν οι δημοτικοί σύμβουλοι; Ποιο από αυτά; Και τοποθετήθηκε σα να ανακάλυψε το αυγό του Κολόμβου» κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , ,