Προϋπολογισμός 2020: Mε αποθεματικό “Μαμούθ” στη μάχη της καθαριότητας

Σε ένα πλήρες και αρκετά φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο που έχει επίκεντρο την καθημερινότητα του πολίτη φαίνεται να προχωρά ο δήμος Ωραιοκάστρου, μέσα από τον δημοτικό προϋπολογισμό για τη νέα χρονιά. 

Με «μαξιλαράκι» ρευστότητας το αποθεματικό μαμούθ της προηγούμενης διοίκησης το οποίο ξεπερνά τα 3,5 εκ. ευρώ(!) ο δήμος επενδύει περίπου 1,5 εκ. ευρώ σε πάγιο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του δήμου προσανατολίζεται μεταξύ άλλων στην αγορά τριών ή τεσσάρων απορριμματοφόρων, ενός πολυμηχανήματος τύπου JCB, τεσσάρων ή πέντε επιβατικών αυτοκίνητων, ενός εκχιονιστικού πολυμηχανήματος, ενός φορτηγού, ενός καλαθοφόρου, ενός σαρώθρου, ενός πιεστικού πλυστικού μηχανήματος κ.α. 

Εκτός από τις επενδύσεις σε πάγιο μηχανολογικό εξοπλισμό, ο δήμος Ωραιοκάστρου θα προχωρήσει και σε υπόλοιπες επενδύσεις (αγορά-επισκευή κάδων, καθάρισμα φρεατίων, διαχείριση ογκωδών κλπ.) που θα εξασφαλίζουν την ομαλή και βιώσιμη λειτουργία του συγκεκριμένου κρίσιμου τομέα. 

Το ερώτημα που τίθεται ωστόσο είναι αν θα υλοποιηθούν εντός του 2020 αυτές οι επενδύσεις. Σημειώνεται πως ο προϋπολογισμός του 2019 περιελάμβανε πολλές από αυτές , οι οποίες όμως τελικά, παρά τις τότε επισημάνσεις του αντ/ρχου Οικονομικών Π. Κοϊτσίδη, δεν υλοποιήθηκαν.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,