Γρ. Εδιρνέλης: Πίνουν καρκίνο στη Μυγδονία, κολοβακτηρίδια στην Καλλιθέα

Την ανάγκη να συνδεθούν η Μυγδονία και η Καλλιθέα όσο το δυνατόν γρηγορότερα με το δίκτυο της ΕΥΑΘ για να πάψουν επιτέλους οι κάτοικοι να πίνουν «καρκίνο» επανέλαβε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύη Ανατροπή», Γρηγόρης Εδιρνέλης. 

«Η Μυγδονία αυτή τη στιγμή, όπως εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πριν ακόμα κοινοποιηθεί το πρόβλημα, έπινε νιτρικά. Έπινε καρκίνο με λίγα λόγια. Μέχρι που το μείζων αυτό θέμα βγήκε στη “φόρα”. Μετά άρχισαν όλες οι αποσπασματικές λύσεις» είπε ο κ. Εδιρνέλης απαντώντας ουσιαστικά στον εκπρόσωπο τοπικού blog, Γιώργο Γκόντη, ο οποίος «χρέωσε» στη δημοτική παράταξη Αλληλεγγύη Ανατροπή “εμμονή” για τη σύνδεση με την ΕΥΑΘ.

Αναφερόμενος στο ζήτημα αυτό ο κ. Γκόντης είπε ακόμα:

-ότι το νερό της Καλλιθέας είναι επαρκές και πόσιμο,

-αρκεί να υδροδοτήσει και τη Μυγδονία,

και ότι το τιμολόγιο με τη ΕΥΑΘ θα είναι απαγορευτικό για τις κτηνοτροφικές μονάδες που καταναλώνουν χιλιάδες κυβικά νερού.

Γρ. Εδιρνέλης: Οι κάτοικοι φοβούνται να πλύνουν και τα φρούτα τους

«Μέχρι σήμερα, οι πολίτες της Μυγδονίας συνεχίζουν να κουβαλούν σωρηδόν τις εξάδες με το νερό. Φοβούνται να κάνουν μπάνιο, ακόμα και να πλύνουν τα φρούτα τους» είπε ο κ. Εδιρνέλης. Για τη δημοτική ενότητα της Καλλιθέας τόνισε: 

«Η Καλλιθέα αντιμετωπίζει τα εξής προβλήματα:

α) Κολοβακτηρίδια, πολύ συχνά και πυκνά τα οποία αντιμετωπίζονται με συνεχείς χλωριώσεις γιατί έτσι “σκοτώνονται” εύκολα.

β) Το μη επαρκές νερό και οι συνεχείς διακοπές νερού σε πολλούς οικισμούς, πχ Νεοχωρούδα. Υπάρχουν όμως, δικαιολογημένα, και κάποιοι που έχουν μεγάλες εκτάσεις και το κόστος του ποτίσματος θα είναι μεγάλο. Στην περίπτωση αυτή το λογικό ποιο θα ήταν; Από τη μία να μείνει το νερό το ακατάλληλο προκειμένου να ποτίζουν με δίκτυο τα χωράφια τους και από την άλλη να γίνει μία σύνδεση ενός δικτύου με την ΕΥΑΘ. Δεν μπορούν τα νοικοκυριά για τους μεγαλοκτηματίες να πίνουν νερό είτε με κολοβακτηρίδια είτε με νιτρικά».

Σε ό,τι αφορά τις υδροκλοπές, ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύη – Ανατροπή» παρατήρησε για ακόμα μία φορά:

«Γνωρίζετε πολύ καλά και έχει ειπωθεί εδώ μέσα ότι γίνεται όργιο υδροκλοπών στην Καλλιθέα. Ξέρετε ότι με την ΕΥΑΘ θα σταματήσουν οι υδροκλοπές, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους».

«Η ΕΥΑΘ, όποια και αν είναι, με όποια διοίκηση, είναι η μοναδική λύση και για τη Μυγδονία και για την Καλλιθέα» κατέληξε ο κ. Εδιρνέλης.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , , , ,