Το Τίμιο Ξύλο στο Ωραιόκαστρο – Πανηγυρίζει ο Αγ. Αθανάσιος

Με κατάνυξη και ευλάβεια υποδέχθηκε το Τίμιο Ξύλο ο φιλόχριστος λαός του δήμου Ωραιοκάστρου το απόγευμα της Παρασκευής. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας παρέλαβε το τμήμα τεμαχίου Τιμίου Ξύλου από το Ζωηφόρο Σταυρό του Κυρίου μας και στη συνέχεια το μετέφερε μέσα στον ναό του Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου όπου έγινε η λειτουργία υποδοχής του Τμήματος του Τιμίου Σταυρού. 

Ο Σεβασμιώτατος προσκάλεσε τον κόσμο να προσκυνήσει και σημείωσε πως έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία να ασπασθούμε το Τίμιο Ξύλο, τον φύλακα της Εκκλησίας μας που αντλούμε δύναμη και παίρνουμε ελπίδα για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την Πίστη και την Πατρίδα.

Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει στην Ενορία μας από την Παρασκευή 17 έως την Κυριακή 19 Ιανουαρίου το πρωί, οπότε και θα αναχωρήσει αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία.

Ο Ναός θα είναι ανοικτός για την προσκύνηση του, το πρωί από τις 7:30 – 12:00 και 5:30 – 8: 30 μ.μ.

Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε μεγαλόπρεπα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε αναγνώστη τον φοιτητή της Οδοντιατρικής Σχολής Περικλή Ιακωβίδη.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με γλαφυρότητα και παραστατικότητα στον «αγιότερο των ηρώων και στον ηρωικότερο των αγίων Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Άγιο Αθανάσιο».

Εξήρε την αρετή του, τη δύναμη της ομολογίας του, την αφοσίωσή του στην Εκκλησία του Χριστού, καθώς και στον μαρτυρικό τρόπο της ζωής του.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, ,