Η Λαϊκή Συσπείρωση Παύλου Μελά για την καύση απορριμάτων

Δήλωση του Μάριου Παλάντζα, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Λαϊκής Συσπείρωσης” Παύλου Μελά σχετικά με τη δυνατότητα καύσης υπολειμμάτων ανακύκλωσης στο «ΤΙΤΑΝ»:

«Η υπουργική απόφαση που αφορά την αδειοδότηση της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ για την καύση των καρκινογόνων απορριμμάτων φέρνει νέες αρνητικές εξελίξεις για τον λαό της περιοχής μας. Παρόλα αυτά, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Είναι στην ουσία υλοποίηση του εθνικού σχεδιασμού που αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων, ο οποίος αποτελεί εξειδίκευση της αντίστοιχης ευρωπαϊκής οδηγίας. Ένας σχεδιασμός που αποτελεί προϊόν όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, με την ΝΔ να προχωρά αποφασιστικά στην υλοποίηση του, καθώς ο κλάδος της διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελεί πόλο προσέλκυσης κερδοφόρων επενδύσεων για τις μεγάλες εταιρίες και βιομηχανίες.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση», σταθερά όλα αυτά τα χρόνια και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα, κρατάμε καθαρό μέτωπο ενάντια στην καρκινογόνα καύση των απορριμμάτων. Μπροστά σε κάθε αρνητική εξέλιξη, ενημερώναμε και καλούσαμε τον λαό της περιοχής να οργανώσει την πάλη του και να αναχαιτίσει οποιοδήποτε αντιλαϊκό σχεδιασμό.

Ήδη από το 1ο δημοτικό συμβούλιο της νέας δημοτικής θητείας αναδείξαμε πρώτοι το ζήτημα, καταθέσαμε με άλλους τοπικούς συλλόγους, σωματεία και φορείς κοινό ψήφισμα το οποίο και υιοθέτησε το δημοτικό συμβούλιο.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια συντονισμού, ενημέρωσης και οργάνωσης του αγώνα μέχρι και σήμερα. Αφού απαγόρευσαν την κυκλοφορία και έκλεισαν τον λαό στα σπίτια του, βρήκαν ευκαιρία ,μέσα σε αυτές τις συνθήκες εξάπλωσης της πανδημίας και στην χώρα μας, να προχωρήσουν τους σχεδιασμούς αυτούς, επειδή φοβούνται την λαϊκή κατακραυγή και αντίδραση. Καλούμε τον λαό να εμπιστευτεί την δύναμη του και να ανατρέψει τους σχεδιασμούς αυτούς στην πράξη»

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,