Κάτοικοι Μελισσοχωρίου: Φτάνει πια η υποβάθμιση του χωριού μας

Την ανησυχία τους αλλά και τις διαμαρτυρίες τους γιατί στην προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ωραιοκάστρου και της ΔΕΥΑΩ για την αντικατάσταση των παλαιών αγωγών ύδρευσης από αμίαντο δεν εντάχθηκε ολόκληρο το δίκτυο του Μελισσοχωρίου παρά μόνο ένα μέρος του, εκφράζουν κάτοικοι της περιοχής.

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ δρομολογήθηκε η υπογραφή προγραμματική σύμβασης για  την «Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης οικισμών Λητής, Δρυμού και τμήματος Μελισσοχωρίου Διευρυμένου Δήμου Ωραιοκάστρου» προϋπολογισμού 2.950.000,00 ευρώ, με στόχο τη διασφάλιση της παροχής υψηλής ποιότητας νερού προς τους πολίτες.

Στον οικισμό του Δρυμού μελετάται δίκτυο ύδρευσης συνολικού μήκους 14.665 μέτρα, της Λητής 16.829 μέτρα, ενώ στο Μελισσοχώρι μόλις …1.967 μέτρα!

Τις μελέτες και τη διασφάλιση της χρηματοδότησης του συνολικού έργου μέσω του «Φιλόδημος» δρομολόγησε -επί προηγούμενης διοίκησης- ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων και νυν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Βαγγέλης Καραστερίου, ο οποίος μιλώντας στο Polites Oraiokastrou δήλωσε καταρχάς δικαιωμένος για το αποτέλεσμα ως απόρροια των προσπαθειών προηγουμένων ετών.

Σε ό,τι αφορά τις διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής του Μελισσοχωρίου οι οποίοι θέτουν το ερώτημα «πώς και γιατί αποκλείστηκε το Μελισσοχώρι από την αλλαγή του δικτύου και ποιος ή ποιοι αποφάσισαν γι’ αυτό;», ο τέως αντιδήμαρχος δήλωσε:

«Η αρχική εκτίμηση του μελετητή σύμφωνα πάντα με το υπάρχον δίκτυο, ήταν πως τα χρήματα δε φτάνουν. Ωστόσο, δεδομένου ότι ήδη έχουν αντικατασταθεί αρκετά χιλιόμετρα επί προηγούμενων διοικήσεων, τα χρήματα -όπως ανέφερε ο κ. Καραστερίου- φτάνουν για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και για τους τρεις οικισμούς.»

«Τώρα» συνέχισε ο κ. Καραστερίου «το μόνο που μένει είναι η έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης και στη συνέχεια ανοίγει το δρόμος για τη δημοπράτηση του έργου».

«Αυτό τί πρακτικά σημαίνει για τους πολίτες; Την κάλυψη της υδροδότησης των συγκεκριμένων οικισμών του δήμου, με νέους αγωγούς και με καλό, ποιοτικό νερό.»

Ακολουθεί η διαμαρτυρία κατοίκων του Μελισσοχωρίου

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,