Δανειοθάλαμος (λατομείο) Δρυμού: Ο νέος «πονοκέφαλος» για τον Παντελή Τσακίρη

Η πρόσφατη απόφαση απόρριψης της προσφυγής του δήμου Ωραιοκάστρου σχετικά με τις Αποφάσεις Εγκρίσεων Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για την παραχώρηση του σημείου «ΚΑΜΑΡΑ» στον Δρυμό ως δανειοθαλάμου αδρανών υλικών (λατομείο), έρχεται να προστεθεί ως νέος «πονοκέφαλος» για τον δήμαρχο Παντελή Τσακίρη, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ήδη τόσο στη διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου όσο και μέσα στους «Πρωταγωνιστές ξανά».

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου είχε καταθέσει (πριν από περίπου δύο χρόνια) αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την οποία ζητούσε την ακύρωση της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Πάνου Σκουρλέτη) περί «εγκρίσεως των Περιβαλλοντικών Όρων» για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Νέας Σάντας – Ασσήρου.

Με την αίτηση αυτή, αλλά και με την (περιπετειώδη όπως εξελίχθηκε τότε) ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ , ο Δήμος Ωραιοκάστρου απέκλειε τη χρήση του δανειοθαλάμου στην θέση «Καμάρα» προκειμένου να αναληφθούν τα απαραίτητα γαιώδη υλικά για τις επιχωματώσεις.

Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμό 475/2020 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση προσφυγής του Δήμου Ωραιοκάστρου, απόφαση που έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών και Βουλευτής Νομού Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς!

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά: «Η εξέλιξη αυτή μαζί με τη συμπληρωματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου, που εγκρίθηκε πρόσφατα, δίνουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν εκ νέου οι εργασίες σε δέκα περίπου μέρες και να ολοκληρωθεί έτσι ένα έργο που θα βοηθήσει σημαντικά την οικονομική ανάπτυξη του Νομού».

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από πλευράς διοίκησης του δήμου σε ότι αφορά την τελευταία εξέλιξη.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,