Μεσαίο: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα στο Μεσαίο του Δήμου Ωραιοκάστρου η επιμνημόσυνη δέηση των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στο μνημείο των πρώτων κατοίκων του χωριού.

Σύμφωνα με τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαίου «Νέα Κοτύωρα» ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη καθώς και από το  μέλος ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου, Ελπίδα Γρηγοριάδου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία για την ημέρα μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού τόσο από τον κ. Τσακίρη όσο και από τον π.π του Συλλόγου, Θ. Αμανατίδη.

«Φέτος, την τιμήσαμε λίγο πιο “διακριτικά” θα λέγαμε λόγω αναστολής λειτουργίας των συλλόγων, μετά από απόφαση του Υπουργείου» αναφέρει στο Polites Oraiokastrou ο πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαίου «Νέα Κοτύωρα», Χαράλαμπος Μαρμαρίδης.

«Ευχαριστούμε πολύ» συνέχισε ο κ. Μαρμαρίδης «όσους παρευρέθηκαν μαζί μας αν και δεν είχαμε κάνει καμία ανακοίνωση, για αποφυγή του συνωστισμού. Ευχόμαστε του χρόνου, να είμαστε όλοι καλά για να μπορούμε να τιμήσουμε και με την παρουσία του συλλόγου και των χορευτών μας! Ευχαριστούμε τον δήμαρχο Παντελή Τσακίρη που ήρθε χωρίς να έχουμε ανακοινώσει τίποτα.»

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,