Σε προληπτική απολύμανση Δημοτικών – Νηπιαγωγείων προχωρά σήμερα ο Δ. Ωραιοκάστρου

Στην προληπτική απολύμανση των χώρων σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς προχωράει σήμερα ο δήμος Ωραιοκάστρου σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Βαγγέλη Χατζηαντωνίου, ενόψει της απόφασης επανέναρξης λειτουργίας τους από 1 Ιουνίου.

Όπως σημείωσε ο κ. Χατζηαντωνίου στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (με τηλεδιάσκεψη), μετά από ερώτηση του επικεφαλής της «αν.α.σ.α.» Παντελή Σκαρλάτου σχετικά με το αν «είναι όλα έτοιμα να υποδεχτούν στις τάξεις τα παιδιά μας», η διοίκηση του δήμου ξεκινάει σήμερα -μετά το μεσημέρι- σχολαστική απολύμανση με ειδικά συνεργεία σε όλους τους χώρους των κτιριακών εγκαταστάσεων Δημοτικών – Νηπιαγωγείων – Βρεφονηπιακών Σταθμών του δήμου Ωραιοκάστρου.

«Ήδη έχουμε ξεκινήσει τον καθαρισμό των αύλειων χώρων, ενώ αύριο (σ.σ. σήμερα) στις 12 το μεσημέρι, μπαίνουν τα συνεργεία απολύμανσης στα σχολεία, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία […] Μέχρι την Παρασκευή θα είμαστε έτοιμοι ώστε με το πρώτο κουδούνι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηαντωνίου.

Σε ό, τι αφορά τα θέματα της λειτουργίας τους, σημείωσε πως θα εφαρμόζονται και θα τηρούνται σχολαστικά οι κανόνες υγιεινής από μαθητές, εκπαιδευτικούς σε ατομικό επίπεδο, με σκοπό την προστασία της υγείας των παιδιών. Έχει γίνει εφοδιασμός με χλωρίνη, αντισηπτικά, σαπούνια κλπ. ενώ οι καθαρίστριες, αφού δε θα λειτουργεί ολοήμερο, θα «μπαίνουν στο πρώτο διάλειμμα στις 9.30 μέχρι το πέρας της πρωινής ζώνης.»

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,