Κόντρα Πολυχρονίδη – Ζιακούλη με …«δηλητηριώδη» σχόλια

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του Η. Ζιακούλη και του Α. Πολυχρονίδη -με «δηλητηριώδη» σχόλια ένθεν κακείθεν- προκάλεσε η αναφορά του επικεφαλής της «Συνεργασία τώρα» στο τελευταίο (δια τηλεδιάσκεψης) ΔΣ περί λόγου «ύπαρξης» της αντιδημαρχίας Πολιτισμού αφού …«δεν κάνει τίποτα»!

«Απορώ πραγματικά για την ύπαρξη αυτής της αντιδημαρχίας τη στιγμή που δεν κάνει τίποτα συγκεκριμένο. Είμαι πολύ καυστικός και λυπάμαι που το λέω, αλλά μου δίνει αφορμές» είπε ο κ. Πολυχρονίδης.

«Λυπάμαι πάρα πολύ που ένας έμπειρος πολιτικός πέφτει σε αυτή τη λούμπα, θέλοντας να κάνει μικροπολιτική» απάντησε ο Ηλίας Ζιακούλης.

Η αφορμή

Αφορμή για την κόντρα των δύο αυτοδιοικητικών στάθηκε η κριτική του κ. Πολυχρονίδη για τα όσα -σύμφωνα πάντα με τον ίδιο- όφειλε να κάνει και δεν έκανε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, τόσο για την ημέρα της επετείου της Γενοκτονίας των Ποντιακού Ελληνισμού όσο και για την αντίστοιχη ημέρα επετείου για τη Μάχης της Κρήτης.

Το ελάχιστο που έπρεπε να συμβεί για τον κ. Πολυχρονίδη, ήταν να βγάλει η αρμόδια αντιδημαρχία μία ανακοίνωση που να περιγράφει τι θα γίνει ή όχι, αλλά και για ποιο λόγο.

«Για την αντιδημαρχία Πολιτισμού λυπάμαι πάρα πολύ […] ούτε μία ανακοίνωση ένα πρόγραμμα, τουλάχιστον ένα πρόγραμμα όπου να καταγράφονται που θα γίνονται οι εκδηλώσεις, τι εκδηλώσεις θα γίνονται κλπ., για όνομα του Θεού, είναι τα αυτονόητα αυτά» σημείωσε ο κ. Πολυχρονίδης.

Η. Ζιακούλης: «Δεν κάνουμε του κεφαλιού μας. Μάλλον ζείτε αλλού»

Για «λούμπα» και «μικροπολιτική» από πλευράς του επικεφαλής της «Συνεργασία τώρα» έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ηλίας Ζιακούλης, υπογραμμίζοντας με νόημα, πως ο δήμος εξακολουθεί να λειτουργεί υπό τις οδηγίες του κράτους εξαιτίας του κορονοϊού!

«Λυπάμαι πάρα πολύ που ένας έμπειρος πολιτικός πέφτει σε αυτή τη λούμπα, θέλοντας να κάνει μικροπολιτική. Κορονοϊό έχουμε μη ξεχνάτε. Να προστατεύσουμε τους ανθρώπους του Ωραιοκάστρου θέλουμε» είπε ο κ. Ζιακούλης.

Σχετικά με το θέμα των εορτασμών των επετείων, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού είπε:

«Λειτουργούμε κάτω από καθεστώς ειδικό. Δε ξέρω γιατί δεν το έχετε καταλάβει. Το ίδιο κάναμε και με τους Κρήτες Ωραιοκάστρου. Το βασικό μας μέλημα ήταν να μην υπάρξει συγκέντρωση κόσμου και στα δύο τα μνημεία. Ούτε και στην εκκλησία.»

«Υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο για το πως θα λειτουργούμε κ. Πολυχρονίδη. Δεν κάνουμε του κεφαλιού μας. Μάλλον ζείτε αλλού. Υπήρξε πλήρης συνεννόηση και του Ποντίους Ωραιοκάστρου, με τον Σύλλογο και την πρόεδρο, συναντηθήκαμε στο δημαρχείο, συναποφασίσαμε τι ακριβώς θα γίνει και πώς θα γίνει και τηρήσαμε ακριβώς αυτά που έπρεπε να γίνουν.»

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,