Πρωτοβουλία ενάντια στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Πρωτοβουλία τριών επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων των δήμων Κορδελιού- Εύοσμου κ. Σούλα Πέτρου , Παύλου Μελά κ. Λίλτση Γεώργιο ,και Ωραιοκάστρου κ. Παντελή Σκαρλάτου, να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην καύση απορριμμάτων SRF-RDF στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ.

Προτείνουμε την υιοθέτηση από τα δημοτικά συμβούλια των δήμων συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της μείζονος σημασίας θέματος αναφορικά με την υγεία των συμπολιτών μας και του περιβάλλοντος:

  1. Την άμεση λήψη απόφασης για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την εγκατάσταση μηχανημάτων μέτρησης και παρακολούθησης ατμοσφαιρικών ρύπων (όπως o νόμος ορίζει) και την εκπόνηση σχετικής μελέτης για τις επιπτώσεις της επικείμενης λειτουργίας της μονάδας καύσης απορριμμάτων.
  2. Την άμεση λήψη απόφασης για την εκπόνηση από το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εδαφολογικής μελέτης επιπτώσεων στο έδαφος της ευρύτερης περιοχής από την λειτουργία της μονάδας καύσης απορριμμάτων.
  3. Την πίεση προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την χρηματοδότηση εκπόνησης επιδημιολογικής μελέτης για τις συνέπειες στην υγεία των δημοτών από την λειτουργία της μονάδας καύσης απορριμμάτων, όπως έγινε και στη Θεσσαλία.
  4. Λήψη απόφασης για τεκμηριωμένη προσφυγή μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος (με σχετικές μελέτες) για την παραβίαση του κοινοτικού δικαίου και της υποβάθμισης της υγείας όλων μας. Ταυτόχρονα άνοιγμα βιβλίου συλλογής υπογραφών συμπολιτών μας με σκοπό την μαζική ενεργητική της νομιμοποίηση.”
Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,