Γρ. Εδιρνέλης: Απαράδεκτη ολιγωρία για τη χωματερή στον Λαχανόκηπο – να καθαριστεί άμεσα!

Την οργή και τη θλίψη του για τη χωματερή που εξακολουθεί να υπάρχει ακριβώς δίπλα από τον Δημοτικό Λαχανόκηπο εξέφρασε με δηλώσεις του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλληλεγγύη – Ανατροπή», Γρηγόρης Εδιρνέλης, μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από το Polites Oraiokastrou.

Ο κ. Εδιρνέλης καταδίκασε έντονα τη συνεχιζόμενη ύπαρξη της συγκεκριμένης χωματερής και ζήτησε να καθαριστεί άμεσα το οικόπεδο – σκουπιδότοπος που βρίσκεται απέναντι από τον Δημοτικό Λαχανόκηπο.

Σημειώνεται ότι από τον περασμένο Μάρτιο, η αρμόδια αντιδημαρχία Καθημερινότητας δεσμευόταν για α) «μηδενική ανοχή απέναντι στα περιβαλλοντικά εγκλήματα» και β) τον καθαρισμό (βάση σχεδιασμού) των χωματερών. Πράγμα που όχι μόνο δε φαίνεται να προχωράει αλλά -σύμφωνα με δηλώσεις πολιτών στο ρεπορτάζ- φαίνεται η ίδια η διοίκηση να «τροφοδοτεί» τις χωματερές!

«Θα ήθελα προσωπικά να εκφράσω την οργή μου και τη θλίψη μου για τη δημιουργία μιας χωματερής η οποία βρίσκεται δίπλα σε έναν λαχανόκηπο του Δήμου όπου κάτοικοι της περιοχής μας καλλιεργούν λαχανικά» ανέφερε ο κ. Εδιρνέλης και συνέχισε:

Γρηγόρης Εδιρνέλης

«Νομίζω ότι η ολιγωρία αυτή του δήμου στο συγκεκριμένο θέμα είναι χαρακτηριστική, απαράδεκτη, και δυστυχώς αποδεικνύει ότι και ο δήμος Ωραιοκάστρου είναι ένας από τους ρυπαντές του περιβάλλοντος της περιοχής, όπως ακριβώς καταθέτουν και έχουν ομολογήσει κάτοικοι της περιοχής.»

«Είμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου» είπε ο δημοτικός σύμβουλος «και το αποτέλεσμα βαίνει κάθε μέρα και χειρότερο. Δηλαδή προστίθενται συνεχώς νέα απορρίμματα, νέα απόβλητα, τα οποία καθιστούν πραγματικά τη ζωή των ανθρώπων της περιοχής αφόρητη. Όπως γνωρίζετε πολύ καλά η χωματερή δεν είναι μόνο πηγή μόλυνσης αλλά και πηγή κινδύνου πυρκαγιών. Λυπάμαι πάρα πολύ που το λέω αλλά αυτή η κατάσταση πρέπει να τερματιστεί άμεσα. Να καθαριστεί η περιοχή και να αποδοθεί ελεύθερη και υγιής στους κατοίκους.»

Ακόμα, όπως τόνισε ο κ. Εδιρνέλης, τις επόμενες ημέρες προτίθεται να πραγματοποιήσει αυτοψία στον χώρο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως μέχρι τώρα δεν υπήρξε καμία άλλη αντίδραση για τις καταγγελίες των κατοίκων και για τη χωματερή στον Λαχανόκηπο, ούτε από την πλευρά της διοίκησης του δήμου, αλλά ούτε από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , ,