Η απάντηση Αγγ. Πανούση στην προειδοποίηση για «έξωση» των ΚΑΠΗ του Δρυμού από την εκκλησία

Απαντητική επιστολή στον Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Δρυμού μετά την προειδοποίηση από την εκκλησία ότι οδεύει να κινήσει διαδικασία αλλαγής κλειδαριάς στο κτίριο που στεγάζει τα ΚΑΠΗ του Δρυμού λόγω απλήρωτων ενοικίων, έστειλε ο πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΩ, Άγγελος Πανούσης.

Το θέμα ήρθε στο τελευταίο ΔΣ μετά το ρεπορτάζ από το Polites Oraiokastrou (https://politesoraiokastrou.gr/?p=6540) και το ερώτημα που ακολούθησε από τον δημοτικό σύμβουλο, Γρηγόρη Εδιρνέλη.

Όπως είπε στο ΔΣ ο κ. Πανούσης, απάντησε αμέσως στην επιστολή της εκκλησίας, τονίζοντας πως «τόσο η Ιερά Μητρόπολη, όσο και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. δεν περιλαμβάνουν στις προθέσεις τους τη διαταραχή της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας της τρίτης ηλικίας.»

Ακολουθεί η απαντητική επιστολή όπως τη διάβασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΩ:

«Σε απάντηση του με αριθμ. Πρωτ : 54/1-7-2020 εγγράφου σας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στόχος μας είναι η επίλυση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σημαντικών θεμάτων προς όφελος των συμπολιτών μας. Γνωρίζουμε όλοι ότι το ακίνητο που στεγάζει το ΚΑΠΗ Δρυμού αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους του Δρυμού. Έμπρακτη ένδειξη ότι επιθυμούμε τη χρήση του συγκεκριμένου χώρου είναι ότι αποφασίσαμε και υλοποιούμε την ανακαίνιση του χώρου της κουζίνας με την τοποθέτηση νέου πάγκου κουζίνας.  

Ωστόσο όπως με ενημέρωσαν οι υπάλληλοι του Οργανισμού ήδη το έτος 2017 το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.:

1. Είχε λάβει τις Αποφάσεις: α) 35/2017 για «Έγκριση μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση του Κ.Α.Π.Η. Δρυμού και ορισμός μελών Επιτροπής Εκτίμησης Ακινήτων», β) 69/2017 για «Καθορισμός όρων δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτου που θα στεγάσει το Κ.Α.Π.Η. Δρυμού».

2. Στις εφημερίδες: «ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και «ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» είχε δημοσιευθεί η περίληψη των όρων διακήρυξης δημοπρασίας για «μίσθωση ακινήτου που θα στεγάσει το Κ.Α.Π.Η. του Δρυμού».

3. Παραλάβατε τους όρους της διακήρυξης, ωστόσο δεν ανταποκριθήκατε ώστε να προσκομίσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι Δημόσιοι Φορείς όπως ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. δε νομιμοποιούνται να καταβάλλουν μισθώματα χωρίς να ολοκληρωθεί η νόμιμη διαδικασία εκμίσθωσης ακινήτου. Εφόσον λοιπόν είστε έτοιμοι να λάβετε μέρος σε διαγωνισμό για τη μίσθωση του καταστήματος είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε, ότι ήδη ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για τη μίσθωση ακινήτου που θα στεγάσει το Κ.Α.Π.Η. Δρυμού.

Τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. που κάνουν χρήση του χώρου είναι οι συμπολίτες μας, οι γονείς μας, οι παππούδες μας, το ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως σας. Θεωρούμε πως τόσο η Ιερά Μητρόπολη, όσο και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. δεν περιλαμβάνουν στις προθέσεις τους τη διαταραχή της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας της τρίτης ηλικίας.»             

                                                                                        Με σεβασμό και εκτίμηση

                                                                                      Ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.

                                                                                            ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,