Αίτημα για έκτακτο ΔΣ από την αντιπολίτευση – επιβεβαίωση του Polites Oraiokastrou

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του Polites Oraiokastrou. Όπως γράψαμε χθες η αντιπολίτευση (με όλες τις δημοτικές παρατάξεις) κατέθεσε αίτημα στην πρόεδρο του ΔΣ, Λία Δρόσου, για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τη μη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζόμενων στους παιδικούς σταθμούς – ΚΔΑΠ της ΔΗΚΕΩ και τους λόγους που μπήκε το «λουκέτο» στις δομές (https://politesoraiokastrou.gr/?p=7311) .

Η «αν.α.σ.α.» με τον Παντελή Σκαρλάτο ήταν η πρώτη που εξέδωσε δελτίο τύπου μετά το αίτημα για έκτακτο ΔΣ και ακολούθησε η «Συνεργασία τώρα».

Παντελής Σκαρλάτος «αν.α.σ.α.»

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ

Σε συνέχεια των παρεμβάσεων μας ως ΑΝ.Α.Σ.Α   σχετικά με το κλείσιμο  από την Διοίκηση του Δήμου   των κοινωνικών δομών (Παιδικού Σταθμού Δρυμού, Παιδικού    Σταθμού Μελισσοχωριου, και ΚΔΑΠ  Παλαιαοκαστρου ) και απόλυσης 11 εργαζομένων αιτηθήκαμε, σύμφωνα με  το άρθρου 3 παρ. 3 του Κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου, στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, από κοινού με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου ,  με μοναδικό θέμα συζήτησης την απόλυση των 11 εργαζομένων και το κλείσιμο κοινωνικών δομών του δήμου μας. Ελπίζουμε οι απόψεις τις αντιπολίτευσης να εισακουσθούν αυτή τη φορά και να δοθεί λύση σ’ αυτό το σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί τον δήμο μας.

Ανέστης Πολυχρονίδης «Συνεργασία τώρα»

ΑΝΕΣΤΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ

18 από τους 33 δημοτικούς Συμβούλους με τις υπογραφές τους αιτούνται σύγκληση ΕΚΤΑΚΤΗΣ συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου δια ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών, με εκπροσώπηση των εργαζομένων και με τήρηση όλων των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων που θέσπισε ο ΕΟΔΥ. .
Σύσσωμοι οι Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζητούν την άμεση ανάκληση της αιφνίδιας απόφασης της Διοίκησης του Δήμου και του Δ.Σ της ΔΗΚΕΩ για το κλείσιμο των τριών δομών ευθύνης της -παιδικοί σταθμοί Δρυμού, Μελισσοχωρίου και το ΚΔΑΠ Παλαιοκάστρου, δομές που για να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν άλλοι πάλεψαν!
Πρόκειται για μια απόφαση η οποία απαξιώνει την κύρια αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για προσφορά κοινωνικού έργου, οδηγεί στην ανεργία έντεκα εργαζόμενους και ευνοεί ευθέως την ιδιωτική πρωτοβουλία ( ίδρυση και λειτουργία νέων ομοειδών δομών από ιδιώτες)!
Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων οι οποίοι με την εργασία τους βοηθούν την ανάπτυξη της Τοπικής κοινωνίας.
Στηρίζουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία στην ίδρυση και λειτουργία ομοειδών δομών χωρίς όμως να κλείνουν οι δομές του δήμου Ωραιοκάστρου.
Όσον αφορά την εμονή του Δημάρχου και της παρέας του να καλεί δημοτικά συμβούλια με τηλεδιάσκεψη και τα επιχειρήματα τους περί προόδου, τους πληροφορούμε ότι η οποιαδήποτε χρήση της τεχνολογίας θα πρέπει να υπηρετεί αρχές και αξίες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και όχι παλαιοκομματικές πρακτικές που όλοι μας ξέρουμε που αποσκοπούν και που μόνο στην πρόοδο δεν μας οδηγούν!

Δημοτική Παράταξη ‘Συνεργασία Τώρα’
Α.Πολυχρονίδης, Γ.Παρισόπουλος, Ηρ.Τσακαλίδης, Ηλ.Λαζαρίδης, Βασ.Μαντά

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/)

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,