Γρ. Εδιρνέλης: Mία διαφορετική χρονιά ξεκινάει για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από την “Αλληλεγγύη Ανατροπή”

Mία διαφορετική χρονιά ξεκινάει για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Σε ένα γενικευμένο κλίμα φόβου, υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να αντιλαμβάνεται και να σχεδιάζει με γνώμονα την συγκυρία αλλά και τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες .

Πολύ περισσότερο φέτος που η κεντρική Κυβέρνηση δεν έλαβε μέτρα για τη μείωση της πυκνότητας των μαθητών ανά τάξη, την πρόσληψη περισσότερων καθαριστριών, τη διενέργεια τεστ κορονοϊού σε εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους, την πρόσληψη τουλάχιστον τόσων αναπληρωτών εκπαιδευτικών όσων και πέρυσι, την έγκαιρη παράδοση μασκών (και από αυτές που ήρθαν άλλες είναι μεγάλες και άλλες πολύ μικρές)  και απολυμαντικών, την προμήθεια ηλεκτρονικών θερμομέτρων, την ουσιαστική ενίσχυση του προϋπολογισμού των Σχολικών Επιτροπών.

Θα αναμέναμε στο μέσον μιας τέτοιας έκτασης πανδημία, μια έκτακτη χρηματοδότηση, στους Δήμους όλης της χώρας ειδικά για την έναρξη της σχολικής-ακαδημαϊκής χρονιάς με συγκεκριμένους άξονες :

  1. Περισσότερα δρομολόγια για τη μεταφορά μαθητών με λεωφορεία (όπου απαιτείται), ώστε να τηρούνται και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με ιδιαίτερη προτεραιότητα στους μαθητές ΑΜΕΑ.
  2. Μεγαλύτερη χρηματοδότηση για τη συντήρηση και φύτευση των σχολικών αυλών, εφόσον η υπαίθρια διδασκαλία αναμένεται  (και καλό θα ήταν)  να αυξηθεί.
  3. Καταγραφή ελλείψεων και αναγκών σε συνεργασία με το Υπ. Εσ. για τις υλικοτεχνικές υποδομές σε ενδεχόμενα τηλεμαθημάτων (laptop, tablet) σε σχολικές μονάδες και για τη διατροφή των μαθητών (σχολικά γεύματα), με στόχο την πλήρη κάλυψη.
  4. Συμπληρωματική ενίσχυση σε είδη όπως μάσκες, αντισηπτικά, γάντια.

Η παράταξή μας θα παρακολουθήσει τις εξελίξεις από κοντά με  τους Συλλόγους Γονέων και τους φορείς της Σχολικής Κοινότητας και θα συνεισφέρει με όσες δυνάμεις διαθέτει.

                                 Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/)

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , ,