Δεν επαρκούν οι καθαρίστριες για τα σχολεία του Δήμου Ωραιοκάστρου

Καθώς οι ανάγκες σε καθαριότητα στα σχολεία του δήμου Ωραιοκάστρου είναι μεγάλες και θα εξακολουθήσουν να είναι, όσο λειτουργούν σε συνθήκες πανδημίας, όλες οι προσπάθειες των σχολικών επιτροπών του δήμου επικεντρώνονται στον αριθμό των καθαριστριών, που θα αναλάβουν την καθαριότητα των σχολικών χώρων.

Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα: οι καθαρίστριες που «θα» ή «έχουν» προσληφθεί, φτάνουν για τις ανάγκες καθαριότητας των σχολείων του δήμου;

Βαγγέλης Χατζηαντωνίου – πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

«Στόχος μας καταρχάς ήταν να μη μείνει καμία σχολική μονάδα χωρίς καθαρίστρια «πλήρους» απασχόλησης. Ωστόσο υπάρχει μεγάλο θέμα με τις «μερικής» απασχόλησης, αφού η πλειοψηφία αυτών που προσελήφθησαν, δεν τηρούσαν τη βασική προϋπόθεση – δέσμευση επιλογής: να έχουν προϋπηρεσία στο Ωραιόκαστρο.

Έτσι αναγκαστήκαμε να τις απολύσουμε και να προχωρήσουμε στις επόμενες. Δυστυχώς αυτό παίρνει κάποιο χρόνο» δήλωσε ο πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Βαγγέλης Χατζηαντωνίου, σε σχετικό ερώτημα του Polites Oraiokastrou.

Όμως οι καθαρίστριες που ήδη υπάρχουν, καλούνται τώρα να κάνουν σχολαστική, τακτική καθαριότητα και απολύμανση σε όλους τους χώρους και τις επιφάνειες των σχολείων, όλες τις ώρες λειτουργίας τους.

«Χρειάζεται υπερπροσπάθεια για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε αποτελεσματικά τα μέτρα που ορίζει το Υπ. Υγείας, χωρίς την παρουσία του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας, καθ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολικών μονάδων» λέει ο κ. Χατζηαντωνίου και συνεχίζει:

«Ως διοίκηση του δήμου έχουμε ζητήσει και συνεχίζουμε να ζητούμε επίμονα, την πρόσληψη και άλλων καθαριστριών μερική απασχόλησης».

Σημειώνεται ότι το ωράριο των 6 ½ ωρών (πλήρης απασχόλησης) δεν φτάνει να καλύψει τις ανάγκες του πρωινού και του ολοήμερου προγράμματος! Οι «μερικής» απασχόλησης απασχολούνται για 3 ώρες.

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/)

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , ,