Κτηνωδία στο Μελισσοχώρι: Άγνωστοι δηλητηρίασαν αδέσποτες γάτες

Δέκα αδέσποτες γάτες και ένας σκύλος θανατώθηκαν -πιθανόν από φόλες που έριξαν άγνωστοι- στο Μελισσοχώρι. Τα νεκρά ζώα βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής στην οδό Καζαντζάκη, περισυλλέγησαν από μέλη της Φιλοζωικής Ωραιοκάστρου και τον περισυλλογέα που συνεργάζεται με τον Δήμο Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

Τα ζώα μεταφέρθηκαν σε κτηνιατρείο της περιοχής και μία από τις γάτες στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, προκειμένου να γίνει τοξικολογική εξέταση. Σύμφωνα με καταγγελία, στην περιοχή βρέθηκαν σακούλες με ψαροκόκαλα, που ερευνάται εάν ήταν εμποτισμένα με δηλητηριώδεις ουσίες.

Η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό, ενώ ο δήμαρχος, Παντελής Τσακίρης, έδωσε εντολή να κινηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία για το συμβάν.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή εφιστά την προσοχή των κατοίκων της περιοχής, καθώς πλησίον του σημείου όπου βρέθηκαν οι σακούλες με τα ψαροκόκαλα συγκεντρώνονται και παίζουν μικρά παιδιά.

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/  )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , , ,