Αντιδήμαρχος Οικονομικών: «Έχουμε έλλειμα χρημάτων»

Ήταν λογικό και πολύ κρίσιμο το ερώτημα που απηύθυνε στον αντιδήμαρχο Οικονομικών, ο Γρ. Εδιρνέλης: Είμαστε σε προ-πτωχευτική διαδικασία; Γιατί όταν ψάχνουμε να βρούμε 50.000 ευρώ για να πληρώσουμε ένα μηνιάτικο, είμαστε ένα βήμα πριν από την πτώχευση, είπε ο κ. Εδιρνέλης.

Είχε προηγηθεί η δημόσια τοποθέτηση του Δημήτρη Καρασαββίδη που «θορύβησε». Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών έκανε λόγο για «έλλειμα χρημάτων» από τα ταμεία του δήμου, γεγονός που -όπως σημείωσε- δυσχεραίνει την καταβολή μισθών σε υπαλλήλους όπως του ΔΟΠΠΑΩ και της ΔΗΚΕΩ.

«Οι πόροι είναι περιορισμένοι. Ή θα γίνουν έργα ή θα πληρώνουμε υπαλλήλους. Εμείς επιλέγουμε το πρώτο. Δεν υπάρχουν χρήματα. […] Δεν έχουμε σκοπό να στερήσουμε από έργα ή άλλου είδους κοινωνικές υπηρεσίες τον δήμο για να πληρώνουμε υπαλλήλους […] Δεν μπορούμε να τους επαναπροσλάβουμε (ενν. συμβασιούχους ΔΗΚΕΩ) χωρίς τη χρηματοδότηση του κράτους. Έργα και όχι μισθοδοσίες χωρίς αντικείμενο» πρόσθεσε ο κ. Καρασαββίδης.

Είναι όμως υπαρκτό το δίλλημα που θέτει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών; Δεκατρείς μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της διοίκησης Τσακίρη, υπάρχει έλλειμα χρημάτων από τα ταμεία του Δήμο, υπάρχει θέμα εσωτερικής δυσλειτουργίας ή αποτελεί τη «σκληρή γραμμή» της διοίκησης Τσακίρη;

Για παράδειγμα, η έκτακτη επιχορήγηση 150.000 ευρώ για το έτος 2019-20 για τον ΔΟΠΠΑΩ έχει ψηφιστεί. Εκταμιεύτηκαν όμως μόνο 50.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι οι υπάλληλοι του Οργανισμού. Η κοινή λογική λέει, πως όταν εγκρίνεται μία έκτακτη επιχορήγηση, υπάρχει και η ανάλογη πίστωση. Τι συμβαίνει λοιπόν;

«Όταν διεκδικείς χρήματα ή δουλειά εργαζομένων, δεν είναι ανεύθυνη ούτε επιπόλαια πολιτική. Το κυρίαρχο σήμερα είναι να έχουν δουλειά οι άνθρωποι και μετά έπονται όλα τα άλλα. Θεωρώ λοιπόν πρώτα το βασικό να εργάζονται οι άνθρωποι να έχουν μισθούς, να έχουν χρήματα να ταΐσουν τις οικογένειές τους και μετά όλα τα υπόλοιπα» θα επανέλθει ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύη Ανατροπή».

Αναμένεται ότι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να ζητήσουν να δοθεί μία ξεκάθαρη και σαφής εικόνα για τα οικονομικά των ταμείων σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, η οποία πρέπει να τεκμαίρεται από τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου.

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/  )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,