«Αμαζόνιος» τα ρέματα σε Δρυμό & Μελισσοχώρι – Κάλεσμα πολιτών από την Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού

Κάλεσμα κατοίκων σε συστράτευση για κοινό μέτωπο απέναντι στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δρυμός, απηύθυνε η Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού.

Αφορμή στάθηκε η δημοσιοποίηση -μέσω τηλεοπτικού ρεπορτάζ ATLAS.TV – θέματος ακαθάριστου κεντρικού ρέματος που διέρχεται μέσα απο τον οικισμό του Δρυμού και το οποίο έχει μετατραπεί σε «Αμαζόνιο».

Η Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού σημειώνει ότι μετά από δικές της συνεχείς προσπάθειες, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας «αναγκάστηκε» να τοποθετηθεί επί του θέματος και να αναγγείλει ότι έχει προκηρύξει διαγωνισμό για ανάθεση σε εργολάβο για καθαρισμό ρεμάτων και είναι προ των πυλών να ξεκινήσει τις εργασίες όπου θα συμπεριληφθεί και το κεντρικό ρέμα του Δρυμού.

Ακόμα έριξε ευθύνες στον επί σειρά ετών πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δρυμού, ο οποίος -όπως λέει- «επιλέγει να συνεχίσει το μονοπάτι της αλαζονείας, της έπαρσης και της αδιαφορίας.»

Ακολουθεί το τηλεοπτικό ρεπορτάζ καθώς και το Δελτίο Τύπου της Ενωτικής Κίνησης Πολιτών Δρυμού:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού καλεί όλους τους κατοίκους του Δρυμού να συστρατευθούν μαζί της ώστε να αναδείξουμε τα χρόνια προβλήματα του χωριού μας, να «φτάσουν» στα αυτιά των αρμοδίων και επιτέλους να δρομολογήσουν τις πολυπόθητες λύσεις που όλοι μας ζητούμε διακαώς εδώ και πολλά χρόνια.

Έχοντας την αίσθηση της μεγάλης ευθύνης που μας βαρύνει ως αντιπολίτευση πήραμε πρωτοβουλία και αναδείξαμε το τεράστιο πρόβλημα του κεντρικού ρέματος που διέρχεται μέσα απο τον οικισμό του Δρυμού και έχει μετατραπεί σε «Αμαζόνιο» όπου σε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα θα θρηνήσουμε θύματα και θα καταστραφούν περιουσίες.

Κινηθήκαμε γρήγορα, αποστέλλοντας έγραφα στις αρμόδιες υπηρεσίες για να λάβουμε υπεύθυνες απαντήσεις. Χρησιμοποιήσαμε κάθε μέσο όπως, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, συναντήσεις ώστε να δηλώσουμε έντονα την αγωνία και την ανησυχία μας για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Έπειτα απο την παρέμβαση μας και την μεγάλη διάσταση που πήρε το συγκεκριμένο θέμα, αναγκάστηκε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να τοποθετηθεί επί του θέματος και να αναγγείλει ότι έχει προκηρύξει διαγωνισμό για ανάθεση σε εργολάβο για καθαρισμό ρεμάτων και είναι προ των πυλών να ξεκινήσει τις εργασίες όπου θα συμπεριληφθεί και το κεντρικό ρέμα του Δρυμού. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά διακρίνουμε την αδιαφορία του Προέδρου της κοινότητας όπου κατά την προηγούμενη θητεία του, ο καθαρισμός ρεμάτων ήταν στην αρμοδιότητα των Δήμων και όχι στην Περιφέρεια.

Αλλά ο Δήμος μαζί με τον πρόεδρο της κοινότητας την προηγούμενη θητεία των 5 ετών δυστυχώς δήλωσαν ένα βροντερό «Απών»! Ο κάτοικος Δρυμού περίμενε και ακόμη περιμένει να νοιώσει ασφάλεια για την ίδια του την ζωή και την περιουσία. Οι αρμόδιοι όμως απέδειξαν ότι ήταν και παραμένουν κατώτεροι των περιστάσεων και ειδικά τα τελευταία χρόνια που όλοι μας συζητάμε για την κλιματική αλλαγή.

Μέσα από τον θεσμικό ρόλο της Αντιπολίτευσης δεν θα επιτρέψουμε άλλο κατήφορο στο Δρυμό, δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάλειψη του χωριού μας να συνεχίζεται! Η Ενωτική Κίνηση Πολιτών Δρυμού καθημερινά αγωνίζεται με όσες δυνάμεις διαθέτει για να δρομολογεί λύσεις για τα χρόνια προβλήματα του χωριού μας. Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι ότι εξ αρχής καλέσαμε τον Πρόεδρο της Κοινότητας σε κοινό τόπο για κοινούς αγώνες, τον καλέσαμε σε συνεργασία με μοναδικό στόχο την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων που κατά την προηγούμενη θητεία του ο ίδιος δεν είχε επιλύσει.

Ο Πρόεδρος όμως επέλεξε το μονοπάτι της προηγούμενης θητείας του, επέλεξε να συνεχίσει το μονοπάτι της αλαζονείας, της έπαρσης και της αδιαφορίας για το χωριό μας! Το πρόβλημα με το ρέμα το Δρυμού ήρθε η ώρα να λυθεί. Δώστε δύναμη στη φωνή των εκλεγμένων της Ενωτικής Κίνησης Πολιτών Δρυμού για να το πετύχουμε.

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,