Ο «χαρισματικός» πρόεδρος , το αίτημα παράτασης που «σίτεψε» και το «τσουβάλιασμα» ενός ολόκληρου συμβουλίου

  • Άποψη – σχόλιο Παντελή Κοσμίδη – Χημ. Μηχανικός, ΜΒΑ

Ένα από τα «καινούργια» του κορωνοϊού είναι και οι ζωντανές αναμεταδόσεις των κάθε λογής Συμβουλίων στο Διαδίκτυο.

Παλιότερα πήγαινες, ψήφιζες Δήμαρχο, Κοινοτάρχη, Συμβούλους και διαβούλους και είχες την πολυτέλεια να τους «ξεχάσεις» μετά. Μαζί και την ψήφο που τους έδωσες, μέχρι τις επόμενες εκλογές. Τώρα άλλαξαν τα πράγματα. Είναι κάθε δεύτερη μέρα στο YOUTUBE.

Τους βλέπεις και τους ακούς και ενίοτε τραβάς τα μαλλιά σου, διότι άνθρωπος είσαι στο κάτω κάτω. Σε βρήκαν σε μια αδύνατη στιγμή, το έκανες το επιπόλαιο ατόπημα και τους ψήφισες. Όχι όμως και να έρχεσαι κάθε τόσο αντιμέτωπος με τις απογοητευτικές συνέπειες των πράξεων σου. Αυτό δεν αντέχεται.

Οι χονδρότερες πλάκες βγαίνουν στα Τοπικά Συμβούλια, σαν το προχθεσινό της Κοινότητας Δρυμού. Θέμα ένα και εξαιρετικά σοβαρό. Η ανανέωση της παραχώρησης του λατομικού πεδίου στο ΤΙΤΑΝΑ. Τόσο σοβαρό, που το σχετικό αίτημα της εταιρίας έχει κατατεθεί από το Φλεβάρη.

Αλλά ο «χαρισματικός» Πρόεδρος το άφησε να «σιτέψει», πριν το φτάσει ως στο αμήν. Γιατί συνέβη αυτή η καθυστέρηση; Δεν μας απαντήθηκε αυτό το ερώτημα στο Κοινοτικό Συμβούλιο.

Άλλο ερώτημα που δεν απαντήθηκε, είναι γιατί περί του θέματος γίνεται Συμβούλιο ΑΦΟΥ έγινε η διαπραγμάτευση και δεν προηγήθηκε αυτής. Ώστε να υφίσταται μια απόφαση συλλογικού οργάνου, για το πώς θα πάει η Κοινότητα σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Μα θα μου πείτε, η Κοινότητα διαπραγματεύτηκε με τον ΤΙΤΑΝΑ; Έλα μου ντε!

«Ποιος πήγε και διαπραγματεύτηκε με τον ΤΙΤΑΝΑ», αναρωτήθηκε φωναχτά δύο τρεις φορές και ο Κος Θοδωρής Πίχλιαβας, Κοινοτικός Σύμβουλος. Για να μην πάρει καμιά απάντηση! Κανένας άλλος «διακοσμητικός» Σύμβουλος δεν καταδέχθηκε να απαντήσει -αν υποθέσουμε ότι γνώριζε την απάντηση-, συμπεριλαμβανομένου του «χαρισματικού» Προέδρου, παρά το ειδικό του βάρος, διότι τον βαραίνουν όπως λέει ο ίδιος τα χρόνια, γιατί είναι και πρόεδρος 2 θητειών!

Εκνευρίστηκε και ο Κος Βαγγέλης Κούρτας, άλλος Κοινοτικός Σύμβουλος αυτός, με την ανορθογραφία, τον κο Πίχλιαβα που ρωτούσε διάφορα δηλαδή, και διέκοψε την συνεχή ροή συγχαρητηρίων του προς τον Πρόεδρο, για να τον επαναφέρει -τον Πίχλιαβα- όπως όπως στην τάξη.

«Ανάκριση» του λέει, «κάνεις»; Είπε και συνέχισε τα συγχαρητήρια μέχρι τελικής -δικής μας- πτώσεως που τον υπομέναμε ομιλούντα. Δηλαδή Κύριε Βαγγέλη, κανείς δικός σας ψηφοφόρος, που υποτίθεται τους εκπροσωπείτε, δεν αναρωτήθηκε προχθές που σας άκουγε, «ποιος ρε παιδιά πήγε εκ μέρους μας στη συνάντηση με τον ΤΙΤΑΝΑ»;

Εσείς δηλαδή την ξέρατε την απάντηση; Αν ναι, γιατί δεν απαντήσατε εσείς αυτό το απλό, αλλά πολύ συγκεκριμένο και ουσιαστικό ερώτημα; Αν όχι, τι κάνετε εκεί που κάθεστε; Για να δίνετε συγχαρητήρια μόνο; Το ίδιο ισχύει και για τους λοιπούς που αυτό-τοποθετήθηκαν με την ηχηρή σιωπή τους στην διακοσμητική ταπετσαρία όπισθεν του «χαρισματικού»  Προέδρου.

Χρειάστηκε ωστόσο η υπόθεση να αναπτυχθεί πιο εκτεταμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο που ακολούθησε σε ύστερο χρόνο, για να διευκρινιστεί ότι τα ανταποδοτικά σε χρήμα θα αποδοθούν ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ σε βάθος τετραετίας, δηλαδή 25,000 € κατ’ έτος.

Δηλαδή, αν πχ τα ανταποδοτικά συνδέονται με κάποιο τεχνικό έργο πνοής όπως η ανάπλαση της πλατείας του χωριού, ίσως υπάρχει ο κίνδυνος να μείνει ο χώρος γιαπί επί 4 χρόνια, λόγω σταδιακής αποδέσμευσης των πόρων.  Άλλο ένα θέμα και αυτό, που προαποφάσισε ο Πρόεδρος ότι δεν πρέπει απασχολεί Κοινοτικούς Συμβούλους «διακοσμητικού τύπου» που προσέρχονται, είναι φρόνιμοι, δεν κάνουν ερωτήσεις, συγχαίρουν, ψηφίζουν και φεύγουν.

Εν κατακλείδι, ο «χαρισματικός» Πρόεδρος του Δρυμού, τσουβάλιασε ένα ολόκληρο εκλεγμένο Συμβούλιο με εξαίρεση την πείσμωνα παραφωνία των ερωτήσεων του Θοδωρή Πίχλιαβα της ΕΚΠΔ, και μάλιστα σε ζωντανή διαδικτυακή αναμετάδοση για τους υπόλοιπους κατοίκους του χωριού, που και αυτοί προφανώς περίμεναν να ενημερωθούν.

Το αποτέλεσμα είναι ότι αποσπάστηκε μια παμψηφεί έγκριση όρων, που κανείς δεν έκρινε «αξιοπρεπές και σοβαρό» να αναπτύξει επαρκώς, ούτε καν στοιχειωδώς να παράσχει τεκμηρίωση για τις «διαπιστεύσεις» και το ιστορικό της επικοινωνίας που προηγήθηκε με τον εταίρο! Σε αυτό το σημείο δεν χρησιμοποιώ τον όρο «διαπραγμάτευση», διότι για πολλούς λόγους, δεν θεωρώ ότι αρμόζει. Για τους δύσπιστους, επισυνάπτω το σχετικό link, του κοινοτικού συμβουλίου: https://youtu.be/mVdsu9lJiKU

Φυσικά η φαρσοκωμωδία δεν τελείωσε εκεί. Η τελευταία πράξη παίχτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο που ακολούθησε, όπου πήρε τη σέντρα ο Δήμαρχος. Τους βίδωσε όλους στις καρέκλες τους, λέγοντας ότι είναι η «ομόφωνη απόφαση» των κατοίκων του Δρυμού, δηλαδή αυτό το χειραγωγημένο ψήφισμα που του κατέθεσε ο Πρόεδρος του Δρυμού, το οποίο ως ομόφωνο, τελικά «δεσμεύει» ηθικά το Δημοτικό Συμβούλιο. Και επειδή η «τοπική κοινωνία μίλησε», προς τούτο πρέπει να υπερψηφιστεί η επιθυμία της χωρίς καθυστέρηση. Και δεύτερο τσουβάλιασμα δηλαδή, του Δημοτικού Συμβουλίου αυτή τη φορά.

Με αυτά και τα άλλα, μείναμε εμείς στο Δρυμό με την «έξωθεν καλή μαρτυρία» να πηγαίνει περίπατο, παρέα με τον Καίσαρα και την γυναίκα του μαζί! Οπότε ένα κουράγιο να κάνουμε όλοι, καλά μυαλά στις επόμενες εκλογές και πάλι συγχαρητήρια Βαγγέλη!

Παντελής Κοσμίδης, Χημ. Μηχανικός, ΜΒΑ

pkosmides@gmail.com

https://www.facebook.com/mygdonea/

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,