Δ. Ωραιοκάστρου: Έτοιμα τα σχολεία να υποδεχτούν ξανά μαθητές – εκπαιδευτικούς

Λίγο πριν την επαναλειτουργία των σχολείων με δια ζώσης διδασκαλία, από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ο Δήμος Ωραιοκάστρου έχει προβεί σε καθαρισμούς και απολυμάνσεις των σχολικών κτηρίων, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σε συνεννόηση και συνεργασία του Δήμου με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και διευθυντές σχολείων, υπήρξαν επίσης μικροπαρεμβάσεις και συντηρήσεις, ενόψει της επιστροφής των μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες.

Ο δήμαρχος, Παντελής Τσακίρης, ζήτησε επιπλέον να διατεθούν μάσκες, γάντια μιας χρήσης και είδη απολύμανσης, να γίνουν τεστ για την ανίχνευση του Covid-19 και οι υπεύθυνοι να είναι σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας, την εκπαιδευτική κοινότητα και τους συλλόγους γονέων, ώστε εάν προκύψουν προβλήματα να επιλυθούν άμεσα.

Τεστ Covid-19 σε όλες τις σχολικές καθαρίστριες

Την περασμένη Παρασκευή έγιναν απολυμάνσεις στα δημοτικά σχολεία, στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω., καθώς επίσης στον παιδικό σταθμό και στα ΚΔΑΠ της ΔΗ.Κ.Ε.Ω.

Επιπλέον, έγιναν τεστ Covid-19 σε όλες τις σχολικές καθαρίστριες, στο προσωπικό των δομών της ΔΗ.Κ.Ε.Ω. και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

«Φροντίσαμε να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σχολεία. Κάναμε απολυμάνσεις, ξεκινήσαμε τη διανομή νέων μασκών για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και διενεργήσαμε τεστ Covid-19.

Επιπλέον, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σταύρο Μαρμαρίδη, τις καθαρίστριες μερικής απασχόλησης της δευτεροβάθμιας τις τοποθετούμε επικουρικά στα σχολεία της πρωτοβάθμιας, μέχρι να ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια», τόνισε η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ωραιοκάστρου, Ευαγγελία Δρόσου.

Διευκρίνισε πως αναφορικά με τις ώρες προσέλευσης των μαθητών στις σχολικές μονάδες υπάρχουν σχετικές οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας, με στόχο την αποφυγή συνωστισμού στις εισόδους των σχολικών μονάδων. 

«Από την Παρασκευή υλοποιούμε συγκεκριμένα μέτρα για να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία. Την Δευτέρα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η διανομή των μασκών, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων για να λύσουμε τυχόν προβλήματα», σημείωσε ο Ευάγγελος Χατζηαντωνίου, πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Ωραιοκάστρου.

«Ειδοποιήσαμε τους γονείς για την επαναλειτουργία των δομών μας. Κάναμε όλες τις ενέργειες για να υποδεχθούμε με ασφάλεια τα παιδιά και έτσι απολυμάναμε τον παιδικό σταθμό, αλλά προληπτικά και τα ΚΔΑΠ. Ακόμη, προγραμματίζουμε τακτικές απολυμάνσεις και τη διενέργεια επιπλέον τεστ Covid-19 για το προσωπικό μας», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Ω., Αναστάσιος Πανιώρης.

«Με συντονισμένες ενέργειες προχωράμε στην επαναλειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών μας. Οι παιδαγωγοί μας εξετάστηκαν με μοριακό τεστ Covid – 19 και είναι απολύτως υγιείς. Οι αίθουσες απολυμάνθηκαν και καλύπτουν απόλυτα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και υγιεινής.

Με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων και των οδηγιών οι σταθμοί μας είναι έτοιμοι για να δεχθούν και πάλι τα παιδιά. Απευθύνω σύσταση και παρακαλώ τους γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους, να μη συνωστίζονται στις εισόδους των σταθμών και να εφαρμόζουν τις οδηγίες του προσωπικού μας», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω., Άγγελος Πανούσης.

==========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   ( https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , , ,