Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών από τον Δήμο Ωραιοκάστρου

Στην καταγραφή και τη χαρτογράφηση των περιοχών όπου δημιουργούν εστίες αναπαραγωγής, με στόχο την πιο αποτελεσματική αντιμετώπισή τους, προχωρά ο δήμος Ωραιοκάστρου.

Ειδικά συνεργεία καταγράφουν και χαρτογραφούν τις σημαντικότερες εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών στο φυσικό, περιαστικό και αστικό σύστημα. Διενεργούν ψεκασμούς σε εστίες που φιλοξενούν μεγάλους πληθυσμούς από προνύμφες, όπως ρέματα, φρεάτια, κτηνοτροφικές μονάδες, βόθροι κ.λ.π.

Οι εφαρμογές γίνονται με τη χρήση εγκεκριμένων σκευασμάτων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και δεν εγκυμονούν κανένα απολύτως κίνδυνο για οργανισμούς πέρα των κουνουπιών.

Αξίζει να τονιστεί πως το πρόγραμμα περιλαμβάνει εντομολογική εποπτεία για την αντιμετώπιση του είδους Aedes albopictus (κουνούπι τίγρης) με τη δημιουργία δικτύου παγίδων ωοαπόθεσης και την μεταφορά του βιολογικού υλικού σε ειδικό εργαστήριο.

==========

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,