Ενημέρωση από τον πρόεδρο της “ΚΤΕΛ Α.Ε.” ζήτησε ο Π.Τσακίρης

Aναλυτική ενημέρωση για τις διαβουλεύσεις που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη, ζήτησε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης από τον πρόεδρο της «ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε.» Στέφανο Τσόλη.

Σημειώνεται ότι ο υπό συζήτηση σχεδιασμός περιλαμβάνει και τις γραμμές που εξυπηρετούν περιοχές που ανήκουν στα διοικητικά όρια του δήμου Ωραιοκάστρου.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου ξεκαθάρισε ότι η αναβάθμιση της ποιότητας εξυπηρέτησης των πολιτών από τις αστικές συγκοινωνίες αποτελεί αίτημα πρώτης γραμμής.

Παράλληλα, έβαλε στο τραπέζι αφενός το αίτημα για ενίσχυση των δρομολογίων που εξυπηρετούν τους μαθητές κατά τις ώρες μετακίνησής τους προς και από τα σχολεία και αφετέρου το ζήτημα της καθιέρωσης διαδημοτικής συγκοινωνίας, ώστε να επικοινωνούν καλύτερα μεταξύ τους οι περιοχές που εντάσσονται στις δημοτικές ενότητες που συναπαρτίζουν τον δήμο Ωραιοκάστρου.

Ειδικά για τη δημοτική ενότητα της Μυγδονίας ο κ. Τσακίρης ζήτησε επιπρόσθετα επανασχεδιασμό στα υφιστάμενα δρομολόγια, ώστε τα αστικά λεωφορεία που εξυπηρετούν την περιοχή να φτάνουν μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Απαντώντας στα σχετικά ερωτήματα που του τέθηκαν από την πλευρά του δημάρχου Ωραιοκάστρου, ο κ. Τσόλης σημείωσε ότι, εφόσον οι διαβουλεύσεις καταλήξουν και το συγκοινωνιακό έργο πράγματι εκχωρηθεί στα ΚΤΕΛ, τότε τα δρομολόγια θα εκτελούνται με σύγχρονα λεωφορεία αστικού τύπου, τα οποία τα ΚΤΕΛ θα προμηθευτούν ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Τσόλης, ανά γραμμή θα προβλέπεται δεσμευτικός αριθμός δρομολογίων, που θα εκτελείται απαρέγκλιτα, τη στιγμή που σήμερα υπάρχουν πολλά δρομολόγια που χάνονται, με αποτέλεσμα οι πολίτες να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, το επιβατικό κοινό θα γνωρίζει ακριβώς τι ώρα θα περάσει το αστικό από κάθε στάση, καθώς τα λεωφορεία τα οποία θα εκτελούν τα δρομολόγια θα διαθέτουν συστήματα τηλεματικής. 

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *