Μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι στο δήμο Ωραιοκάστρου

Για ακόμα μία φορά οι εργαζόμενοι του ΔΟΠΠΑΩ που εργάζονται με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου και πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ ζητούν το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Χρόνια τώρα διεκδικούν τον ίδιο το μισθό τους που δεν δίνεται κανονικά από τη διοίκηση του ΔΟΠΠΑΩ, πάντα καθυστερημένα και με χίλια ζόρια.

Σύμφωνα με τους ίδιους η …«συνηθισμένη» απάντηση του προέδρου του Οργανισμού και της διοίκησης του Δήμου είναι πως φταίει η διαχειριστική αρχή της ΕΕΤΑ, η οποία δεν εκταμιεύει προς τους δήμους τα κονδύλια που έχουν κατατεθεί από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Ωστόσο τις επιπτώσεις τις πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μ’ αυτούς τους μισθούς πρέπει να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Τονίζουν πως ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να καταβάλει κανονικά τη μισθοδοσία τους, από τα ίδια έσοδά του, ανεξάρτητα από πότε θα εκταμιευτούν τα ποσά των δόσεων από την ΕΕΤΑΑ.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Δημοτικού Οργανισμού είναι αγανακτισμένοι με τη Διοίκηση του Δήμου, καθώς δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Μάλιστα απείχαν για πρώτη φορά από την χριστουγεννιάτικη γιορτή «Αγγέλων Έλευσις» του Δήμου Ωραιοκάστρου σε ένδειξη διαμαρτυρίας .

=============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/  )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , , ,