Με επιτυχία το 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Δ. Ωραιοκάστρου

Τα μέλη τεσσάρων χορωδιών του Δήμου Ωραιοκάστρου ένωσαν τις μελωδικές φωνές τους και έκαναν την αρχή, για να «γεννηθεί» στην περιοχή ένας νέος πολιτιστικός θεσμός.

Το 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες το βράδυ στο προαύλιο του Ιερού Ναού Υψώσεων Τιμίου Σταυρού Γαλήνης Ωραιοκάστρου.

Το κοινό στο Χορωδιακό Φεστιβάλ καλωσόρισε η Χριστίνα Χριστογιάννη, μέλος της Μικτής Χορωδίας Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Γαλήνης, η οποία παρουσίασε και τις χορωδίες.

«Για χρόνια οραματιζόμασταν ένα χορωδιακό φεστιβάλ. Επιτέλους έφτασε η στιγμή, βρέθηκε το γόνιμο έδαφος και οι κατάλληλες συνθήκες και ο Δήμος Ωραιοκάστρου ενέταξε την πρωτοβουλία μας στις εκδηλώσεις ΄΄Πολιτιστικό Καλοκαίρι΄΄ ανέφερε εκτός των άλλων η κ. Χριστογιάννη και ευχαρίστησε τους πατέρες και το συμβούλιο του Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού για την φιλοξενία.

Το χαιρετισμό του μητροπολίτη Νεάπολης και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβα, μετέφερε ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, π. Νικόλαος Μοναστηρίδης.

«Χαίρομαι που σήμερα με την στήριξη του Δήμου Ωραιοκάστρου και με την φιλοξενία των πατέρων του Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού ξεκινά μια προσπάθεια, το 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ, το οποίο θέλουμε και ελπίζουμε να γίνει θεσμός στον τόπο μας. Είναι πολύ όμορφη η προσπάθεια αυτή να μαζεύονται άνθρωποι, να ενώνουν τις φωνές τους και οι φωνές αυτές να γίνονται ένα ωραίο άκουσμα για όλους μας», τόνισε ο π. Νικόλαος.

Το 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ έγινε με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Γαλήνης και ΕΜΑΣ «Φίλιππος Παλαιοκάστρου», της Γυναικείας Χορωδίας «Ευ Choralis» του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, της Μικτή Χορωδία Φίλων Μουσικής Μελισσοχωρίου και της Χορωδία της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων.

Αμέσως μετά οι Χορωδίες παρουσίασαν τραγούδια και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού για τις μοναδικές ερμηνείες τους.

[Φωτογραφίες από το Γραφείο Τύπου του Δ. Ωραιοκάστρου]

default

============

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon