Π. Κοσμίδης: Μας αξίζει να ζούμε καλύτερα; Εσείς αποφασίζετε

Άρθρο του Παντελή Κοσμίδη, Χημικού Μηχανικού κατοίκου Μυγδονίας & υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου στο Δήμο Ωραιοκάστρου με την ΑΝ.Α.Σ.Α και τον Παντελή Σκαρλάτο

“Συμμετέχοντας χθες σε μια προεκλογική εκδήλωση στο Δήμο μας του Ωραιοκάστρου, θυμήθηκα ένα τραγούδι. Είναι πιο γνωστό σε παλαιότερους αλλά και οι νεότεροι σίγουρα γνωρίζουν το σκοπό του αξέχαστου Μάνου Λοϊζου, που μιλά για ένα «τοίχο που είχε τη δική του ιστορία», πού «ήταν μια λέξη μοναχά, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Kαι που τελικά ίσως «την έγραψαν παιδιά».

Σήμερα η επιλογή ονομάτων και συνθημάτων που αφορούν Δημοτικές Παρατάξεις και όχι μόνο, γίνεται μάλλον πιο οργανωμένα, ίσως με περισσότερο επαγγελματισμό και προφανώς όχι, ή όχι μόνο από παιδιά που γράφουν νύχτα στους τοίχους.

Άλλα συνθήματα δεν κερδίζουν ποτέ τον κόσμο προς τον οποίο απευθύνονται, κάποια ωστόσο αποδεικνύονται πραγματικά αστέρια. Μερικά από αυτά, διάττοντα. Ενώ άλλα προορίζονται να παραμένουν στη μνήμη και στον καθημερινό λόγο των ανθρώπων, ακόμη και όταν η επικαιρότητα που τα ανέδειξε είναι πια παρελθόν. Πίσω από κάθε ένα από αυτά υπάρχει πάντα μια ιστορία.

Όταν μαζί με τον Παντελή αναζητούσαμε το κεντρικό σύνθημα που θα μας συνδέει και θα μας εκφράζει, καταλάβαμε ότι έχουμε δύσκολη δουλειά μπροστά μας. Τόσο δύσκολή όσο και ο δρόμος που επέλεξε ο Παντελής Σκαρλάτος σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Επέλεξε να δώσει το παρόν σε μια πολύ δύσκολη μάχη, όταν ακολούθησε την διαίσθησή και την προτροπή από τη συγκεντρωμένη διεθνή επιχειρηματική του εμπειρία, επιμένοντας στην αρχική του επιδίωξη. Η οποία καμία σχέση δεν έχει με την κατ’ εντολή εξυπηρέτηση σε τοπικό επίπεδο κανενός κεντρικού κομματικού συμφέροντος. Αλλά που αφορά μόνο την αναγωγή του Δήμου μας από τη δεκαετία του ’80 που παραμένει βουρκωμένος και μαστιζόμενος από τα διάφορα επώνυμα και ανώνυμα πελατειακά και τοπικιστικά κολλητιλίκια, σε μία σύγχρονη περιαστική ζώνη ευρωπαϊκού επιπέδου.

Επέλεξε να δώσει τη μάχη για να μετατραπούν οι ιδιαιτερότητες και οι διαφορές μεταξύ των δημοτικών ενοτήτων μας, της Καλλιθέας, του Ωραιοκάστρου και της Μυγδονίας, σε μοναδικά ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα. Και ολόκληρος ο Δήμος, σε ένα τόπο για να ζεις.

Επέλεξε πριν και πάνω από όλα τους συνεργάτες του. Συνδυάζοντας την εμπειρία από διοίκηση των πλέον έμπειρων, με τον ενθουσιασμό και την τις φρέσκες ιδέες των νεότερων. Φέρνοντας δίπλα δίπλα τους τεχνοκράτες με τις γνώσεις και τις προτάσεις τους, με αυτούς που εδώ και χρόνια ζουν και πονάνε τον τόπο τους στην καθημερινότητά του. Μας έπεισε να αφήσουμε τις όποιες στενές κομματικές μας αναφορές και να συνεργαστούμε. Να σχεδιάσουμε από λευκό χαρτί, συμμετέχοντας δημιουργικά ο καθένας από τη διαφορετική οπτική του γωνία.

Η δημιουργία αυτής της Παράταξης των Συνεργατών, αντί των κομματικώς εντεταλμένων Δορυφόρων του εκάστοτε εκλεκτού του οποιουδήποτε κομματικού σωλήνα, ίσως είναι θετικό προηγούμενο όχι μόνο για το Δήμο Ωραιοκάστρου, αλλά και για την υπόλοιπη χώρα.

Αδύνατο ωστόσο ακούγεται, ότι ένας υποψήφιος Αυτοδιοικητικός είναι σε θέση να επιλέξει και τους αντιπάλους του στον αγώνα του για εκλογή ή επανεκλογή. Ωστόσο στο δυστοπικό πτωχευμένο εθνικό μας σκηνικό, ο Δήμος του Ωραιοκάστρου ίσως αποδειχθεί παράδειγμα ότι ακόμη και κάτι τέτοιο ίσως μπορεί ως ένα βαθμό να μεθοδευθεί. Διότι πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η κατ’ ανάθεση υποψηφιότητα διεκδικητή, που ωστόσο προέρχεται από τον ίδιο με τον ήδη δήμαρχο κομματικό σωλήνα, με μόνο σκοπό να συμμαζευτούν άνωθεν τα αναμενόμενα εκλογικά ασυμμάζευτα μιας απερχόμενης διοίκησης; Την οποία, για πολύ λίγα και όχι όλα τους ευχάριστα, θα τη θυμούνται και ευτυχώς όχι για πολύ καιρό, οι κάτοικοι αυτού του Δήμου.

Επίμονη και απρόσκλητη παρεμβολή στο καλά ενορχηστρωμένο προεκλογικό θίασο των εντεταλμένων που μόνο τον ρόλο του κομπάρσου έχουν επιφυλάξει για τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου και τους δημότες, η αγωνιστική παρουσία της ΑΝ.Α.Σ.Α και του Παντελή Σκαρλάτου. Του Δημάρχου του Ωραιοκάστρου, για όλους! Όλους όσους πιστεύουμε ότι «Μας αξίζει να ζούμε καλύτερα!». ..και κάπως έτσι προέκυψε το σλόγκαν της δικής    μας παράταξης.

Σας περιμένουμε την ερχόμενη Κυριακή των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, όλους ενεργούς δημότες και παρόντες για να αλλάξουμε τα πράγματα.”

===========

(Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση   https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, ,