Απαντήσεις γιατί δεν εκδίδονται λογαριασμοί νερού στην Ανθούπολη ζητά η αντιπολίτευση

Εσπευσμένα απαντήσεις από τον δήμαρχο Παντελή Τσακίρη σχετικά με την αποκάλυψη του δημοτικού συμβούλου Κώστα Πατσαλά για τους λογαριασμούς ύδρευσης στην Ανθούπολη Μυγδονίας ζητά η μείζονα αντιπολίτευση και ο Πέτρος Αταμιάν.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον Τόπο μας» διερωτάται με σκληρή γλώσσα αν η μη αποστολή λογαριασμών νερού στη συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί ανικανότητα ή πολιτική μεθόδευση!

Σημειώνεται πως στο τελευταίο ΔΣ, ο δημοτικός σύμβουλος κ Πατσαλάς αποκάλυψε ότι στον οικισμό Ανθούπολης στη ΔΕ Μυγδονίας, οι κάτοικοι της περιοχής καταναλώνουν καθαρό δημοτικό νερό, χωρίς να χρεώνονται, χωρίς να τους έρχονται λογαριασμοί ύδρευσης, αφού δεν έχουν καν υδρόμετρα! Την ίδια ώρα στα χέρια δημοτών σε άλλες περιοχές της ΔΕ Μυγδονίας, φτάνουν φουσκωμένοι λογαριασμοί ύδρευσης.

Σύμφωνα λοιπόν με το Δελτίο Τύπου της αντιπολίτευσης που ακολουθεί:

Άγνοια, αδιαφορία ή πολιτική μεθόδευση εκ μέρους της διοίκησης;

 Απαντήσεις αναμένουμε από τη διοίκηση, αναφορικά με την καταγγελία  που έγινε κατά τη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξής μας Κωνσταντίνο Πατσαλά, ο οποίος  είναι και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΩ.

Συγκεκριμένα, εδώ και δυο ολόκληρα χρόνια οι κάτοικοι του οικισμού της Ανθούπολης στην Κοινότητα Λητής απολαμβάνουν τη χρήση ποιοτικού και καθαρού νερού, μετά την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος αποσιδήρωσης και απομαγγανίωσης στην τοπική γεώτρηση. Πλην όμως, δεν πληρώνουν ούτε ευρώ, αφού δεν αποστέλλονται λογαριασμοί ύδρευσης καθώς δεν υπάρχουν καν εγκατεστημένα ρολόγια κατανάλωσης νερού. Την ίδια ώρα, στα χέρια άλλων δημοτών της Μυγδονίας καταφθάνουν φουσκωμένοι λογαριασμοί.

Το γεγονός αυτό αποστερεί από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου (ΔΕΥΑΩ) ένα σημαντικότατο έσοδο, ενώ την ίδια στιγμή προστρέχει για κάθε περίπτωση βλάβης στους αγωγούς ύδρευσης της περιοχής κι έτσι καθίσταται αντικείμενο δικαστικής πλέον διερεύνησης.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ δεν τοποθετήθηκε καν κατά τη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τη συγκεκριμένη καταγγελία. Ο δε δήμαρχος δήλωσε άγνοια (!) του γεγονότος αφού, όπως υποστήριξε, μόλις τις τελευταίες μέρες ενημερώθηκε για την περίπτωση. Βέβαια δεν κατάφερε να πείσει ούτε τον ίδιο του τον εαυτό με την απάντηση που έδωσε δημόσια.

Αυτή η συνεχιζόμενη εδώ και δύο χρόνια κατάσταση,  με τη μη χρέωση της κατανάλωσης του νερού από τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής , μας γυρίζει πίσω στην εποχή του «Μαυρογιαλούρου» κι απέχει πολύ από τις αρχές σύγχρονης διοίκησης που πρέπει να διέπει κάθε ενέργεια της διοικούσας παράταξης. Πρόκειται για ανικανότητα διοίκησης, για άγνοια ή για πολιτική μεθόδευση από πλευράς δημάρχου Ωραιοκάστρου;

Καταδικάζουμε απερίφραστα ζητάμε άμεσα απαντήσεις για τον διαχωρισμό των πολιτών σε δυο κατηγορίες.

Διαβάστε για την αποκάλυψη του κ. Πατσαλά παρακάτω στο θέμα:

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,